Chciałbym się dowiedzieć co oznaczają poniższe komunikaty i dlaczego pojawiły się na stronie:
Ten komunikat znajduje się na górze:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_b7f074e2ed63d5a0051339bbfcdd63aa, O_RDWR) failed: Input/output error (5) in /usr/local/apache/www/htdocs/zrobtoznami.pl/index.php on line 13
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /usr/local/apache/www/htdocs/zrobtoznami.pl/index.php:13) in /usr/local/apache/www/htdocs/zrobtoznami.pl/index.php on line 13
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /usr/local/apache/www/htdocs/zrobtoznami.pl/index.php:13) in /usr/local/apache/www/htdocs/zrobtoznami.pl/index.php on line 13
A ten na dole strony:
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_b7f074e2ed63d5a0051339bbfcdd63aa, O_RDWR) failed: Input/output error (5) in Unknown on line 0
Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0
Problem ze stroną
-
Vaticinator
- Kontakt:
Re: Problem ze stroną
W praktyce oznacza to przede wszystkim tyle, że funkcję session_start() poprzedzają jakieś dane, które trafiają do przeglądarki wywołując domyślny nagłówek. Aby temu zapobiec najlepiej wstaw funkcję session_start() na samym początku swojego kodu php, upewnij się, że przed <?php nie ma żadnych znaków (spacji itp. również) oraz jeśli kodujesz w UTF8, to koniecznie bez BOM.
Re: Problem ze stroną
A możesz mi wytłumaczyć, czemu komunikat się pojawił, skoro nie edytowałem żadnych plików, nawet nie wchodziłem na serwer ?