Witam,
pewnie taki problem juz ktos poruszal, ale po kilku ladnych godzinach szukania rozwiazania mam juz dosyc, wiec sie zwracam z takim pytaniem.
Mam dwa pliki swf na jednej stronie www - jedno to menu, a drugie to jakas animacja, ktora posiada na sobie wyznaczone miejsce, gdzie maja sie ladowac jej podstrony swf).
O ile umiem sobie poradzic z kazdym z osobna, to razem nie bardzo.
Jaki kod nalezaloby wpisac w AS menu, aby w polu tej animacji zaladowala sie żądana podstrona.
Eksperymentowalem z loadMovie, ale bez zadowalajacych efektow.
Pozdrawiam
Mirek
Wywołanie podstrony w animacji flash z menu osobnego pliku
Re: Wywołanie podstrony w animacji flash z menu osobnego pli
Poszukaj informacji o LocalConnection
Witam samego Admina 
Dziekuje za podpowiedz. Troche poczytalem - pozyteczna funkcja, tylko ze ...
z Action Script nie mialem dotychczas wiele do czynienia i do powyzszej funkcji podchodze jak do jeża. Krotko - i tak nie wiem jak ta funkcje zastosowac w moim przypadku.
----------------------------------------------------------------
Wytlumacze jeszcze raz na jakim etapie jestem ...
1. Zrobilem we flash menu (bez linkow)
2. Zrobilem inna animacje z polem nazwanym "loader", gdzie normalnie jakby ta animacja miala swoje menu, to w nim wyswietlalaby sie zawartosc innych plikow swf w zaleznosci od wybranej pozycji z tego menu.
W takim przypadku podpiąłbym skrypt:
on (release) {
loader.loadMovie("inny_plik.swf");
}
i byloby ok.
Tylko teraz chcialbym, aby w tej animacji nie bylo menu, a zawiadywac zawartoscia jej loadera z oddzielnego menu.
Oczywiscie moglbym wstawic na stronie www iframe i wyswietlac w nim animacje z gotowa - rozna - zawartoscia zalezna od pozycji mojego menu, ale to nie za bardzo wyglada, bo niestety za kazdym razem obraz w miejscu iframe by sie odswiezal.
Jesli ktos moglby mnie troche blizej naprowadzic, co moglbym tu zastosowac, bylbym wdzieczny.
Pozdrawiem
Mirek
Dziekuje za podpowiedz. Troche poczytalem - pozyteczna funkcja, tylko ze ...
z Action Script nie mialem dotychczas wiele do czynienia i do powyzszej funkcji podchodze jak do jeża. Krotko - i tak nie wiem jak ta funkcje zastosowac w moim przypadku.
----------------------------------------------------------------
Wytlumacze jeszcze raz na jakim etapie jestem ...
1. Zrobilem we flash menu (bez linkow)
2. Zrobilem inna animacje z polem nazwanym "loader", gdzie normalnie jakby ta animacja miala swoje menu, to w nim wyswietlalaby sie zawartosc innych plikow swf w zaleznosci od wybranej pozycji z tego menu.
W takim przypadku podpiąłbym skrypt:
on (release) {
loader.loadMovie("inny_plik.swf");
}
i byloby ok.
Tylko teraz chcialbym, aby w tej animacji nie bylo menu, a zawiadywac zawartoscia jej loadera z oddzielnego menu.
Oczywiscie moglbym wstawic na stronie www iframe i wyswietlac w nim animacje z gotowa - rozna - zawartoscia zalezna od pozycji mojego menu, ale to nie za bardzo wyglada, bo niestety za kazdym razem obraz w miejscu iframe by sie odswiezal.
Jesli ktos moglby mnie troche blizej naprowadzic, co moglbym tu zastosowac, bylbym wdzieczny.
Pozdrawiem
Mirek
Witam. Napisz w jakim to Flashu robisz i jakiego ActionScript używasz.
Ach, no tak.
Flash CS4, AS 2.0. Jest jeszcze 3.0, ale jak dla mnie to bez roznicy
Tymczasowy adres stron "under construction" www.fornet.com.pl/wyspa/dk
Chodzi mi o gorne menu i ten wysuwany brazowy pasek z prawej strony z conveyor'em.
Na tym miejscu widzialbym jeszcze inne podstronki.
Pozdrawiam
Mirek
Flash CS4, AS 2.0. Jest jeszcze 3.0, ale jak dla mnie to bez roznicy
Tymczasowy adres stron "under construction" www.fornet.com.pl/wyspa/dk
Chodzi mi o gorne menu i ten wysuwany brazowy pasek z prawej strony z conveyor'em.
Na tym miejscu widzialbym jeszcze inne podstronki.
Pozdrawiam
Mirek
No tak,
wiecej proszacych niz pomagajacych
wiecej proszacych niz pomagajacych