Zegar cyfrowy pod kątem

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
eszel

Zegar cyfrowy pod kątem

Post autor: eszel »

Zrobiłem w Macromedia Flash 8 zegar cyfrowy, ale nie wiem jak zrobić, żeby obrócić go pod dowolnym kątem, bo działa mi tylko w poziomie, a jak zaznaczam pole i obracam, a potem wciskam CTRL+Enter to mi nie działa.

Chodzi mi o coś takiego

Obrazek
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Zegar cyfrowy pod kątem

Post autor: Marek_bf »

Dodać (osadzić) czcionki do pola tekstowego.
eszel

Czy chodzi tu o to:

aby osadzic czcionke trzeba miec dynamiczne ustawienia tekstu tzn static tekst zmieniasz na dynamic tekst potem wcisnac przycisk embed i wybrać znaki do osadzenia, jesli uzywam tylko kilku znakow to w okienku wpisuje jakie to maja byc znaki?
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Znaki drogowe:) Rusz głową, jakich znaków potrzebujesz?
P.S. Do samego zegara wystarczyły by 1234567890:
eszel

Skumałem o co chodzi z tym osadzaniem. Dopiero zaczynam przygode z flashem i ucze sie metodą prób i błędów :-)

Tylko teraz jak już to wszystko mam, to jak zapisać obrazek w formie tapety na telefon z tymże zegarkiem, żeby tę tapetę użyć potem do stworzenia motywu, żeby działało to na telefonie. Mój telefon obsługuje flash lite. Wiem tylko ze to musi byc w formacie .swf. Biore Export Movie, to mi okienko wyskakuje

Obrazek

Kilka razy probowalem zapisac to mi Errory wyskakuja, ze niby "save this file as Flash 5"

Da rade to jakoś rozkminić? Pewnie znowu cos schrzaniłem.
eszel

Zamykam temat, juz nie potrzebuje pomocy.
ODPOWIEDZ