Rejestracja i logowanie w html.
Rejestracja i logowanie w html.
Witam
Otóż mam takie pytanko. Chciałbym zrobić stronkę, na której oczywiście będą jakieś informacje. Tylko chciałbym żeby do stronki nie każdy miał dostęp. Chodzi o to ze np jak ktoś wejdzie na stronę www.cos.pl żeby wyskoczyło okno do logowania, i do rejestracji. tzn nie wiem jak się za to zabrać. czy da się takie coś zrobić w html ? Jak zrobić rozbudowany system rejestracji ? Mógłby mi ktoś pomóc ?No i jak ktoś się zaloguje, aby wyświetliła się cała strona z danymi ?
Re: Rejestracja i logowanie w html.
W sam formularz w html-u zrobisz lecz resztę nie, potrzebujesz do tego php lub js
Re: Rejestracja i logowanie w html.
Z JavaScript od razu daj sobie spokój. Teoretycznie można zrobić coś na wzór logowania, ale w praktyce nie działa to za dobrze... Kiedyś próbowałem w JS nawet sklep internetowy zrobić - w sumie wyszło, tylko do rozwiązań pisanych w PHP się nie umywało...
Od razu trzeba postawić na PHP. A jeżeli nie znasz się na tym, proponuję któryś z gotowych systemów CMS - Joomla, Wordpress itd. Daję tylko przykłady najprostszych i zarazem jednych z najlepszych systemów. Jest logowanie, rejestracja itd.
Od razu trzeba postawić na PHP. A jeżeli nie znasz się na tym, proponuję któryś z gotowych systemów CMS - Joomla, Wordpress itd. Daję tylko przykłady najprostszych i zarazem jednych z najlepszych systemów. Jest logowanie, rejestracja itd.