Osadzania flasha i tworzenie

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
Bella

Osadzania flasha i tworzenie

Post autor: Bella »

Witam. Jestem nowa na forum, wiec z góry przepraszam jeśli temat się powtarza, szukałam odpowiedzi, ale nie poszlo mi najlepiej:) Interesuje mnie jak zanimowac dany obiekt na szablonie, wrzucajac caly szablon do programu chce zanjimwoac np. tylko postac na logu. Interesuje mnie tez jak to pozniej skodowac, czy to mam pozniej pociac, jak to wstawic by dzialalo? Z góry dziekuje.
rafalfilipkowski
Nowy
Nowy

Re: Osadzania flasha i tworzenie

Post autor: rafalfilipkowski »

Pokaż mi ten szablon. Jak wstawić animacje do strony? W google albo innej wyszukiwarce wpisz 'osadzanie obiektu flash'.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 7:35 pm przez rafalfilipkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Bella

Post autor: Bella »

Przykładowo chciałabym wprowadzic kilka rzeczy na logu, ktore by sie animowaly, to jest przykladowy szablon: http://img17.imageshack.us/img17/5171/kristenkatags.jpg . Nie wiem czy powinnam otwierac w programie caly szablon i tam dodawac animacje? i jak go pozniej skodowac i zapisac. Prosze o pomoc.
rafalfilipkowski
Nowy
Nowy

Post autor: rafalfilipkowski »

Oczywiście że nie otwiera się całości, chyba że chcesz mieć całą stronę we flashu, ale nie polecam. Na tym przykładowym szablonie to najbezpieczniej i najprościej by było wyciąć cały prostokąt nad białym tłem strony, by był tej samej szerokości co strona. Jak to później pociąć by wszystko działało? To zapraszam do lektury Sławka, kurs HTML/CSS http://www.kurshtml.boo.pl Ewentualnie zlecić komuś pocięcie/zakodowanie szablonu do XHTML. Jak coś to jestem chętny za nieduże pieniążki ;P
ODPOWIEDZ