Prosba o sprawdzenie kodow strony www

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
WIG_Welding
Kontakt:

Prosba o sprawdzenie kodow strony www

Post autor: WIG_Welding »

Witam kolegow serdecznie,

jestem nowym uzytkownikiem forum. Webmasterem nie jestem wiec zwracam sie do doswiadczonych kolegow o pomoc.
Zbudowalem sobie firmowa stronke http://www.wig-welding.com . Nie jestem pewien czy wszystko z nia jest ok. Wyswietla sie bez problemow , ale w Google byla zaindeksowana jako .htm , a teraz ja zmienilem i jest .html.
Oczywiscie Google nie widzi zmian i w necie pozostaly wpisy tylko starej strony. Chcialbym to jakos zmienic. Juz wyslalem nowa wersje do Google , ale chyba to potrwa....

Sprawdzalem programem CSE HTML Validator v9.0 poprawnosc strony. Nie wyglada to dobrze :(

Moze ktos bedzie mial czas i ochote zerknac na moje wypociny i poprawic bledy ?

Pewnie ma to tez wplyw na pozycjonowanie strony i w ogole jej istnienie w necie. Jezeli ktos bedzie tak uprzejmy i pomoze z ta strona , to bede wdzieczny. O pozycjonowaniu , to w ogole nie mam pojecia. Przerasta mnie to. Potrafie inne rzeczy dobrze robic i niech tak zostanie :)

pozdrawiam wszystkich

WIG Welding
szczypior
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Prosba o sprawdzenie kodow strony www

Post autor: szczypior »

Wrzuć na serwer "stary" plik htm i ustaw w nim przekierowanie 301 - pomoże do czasu, aż Google zaindexsuje wersję z html.

Co do kodu to validator dokładnie wyświetla Ci co i gdzie jest źle. Prześledź wyniki i krok po kroku poprawiaj.
WIG_Welding
Kontakt:

Witam,

bardzo dziekuje za poswiecenie czasu mojej stronce. Chetnie bym to wszystko poprawil, ale nie jestem Webmasterem i jezyk jakim do mnie mowi program wskazujacy bledy nic mi nie mowi. Pare rzeczy mi sie udalo , ale byly dziecinnie proste. Reszta niestety nie idzie tak latwo. Wlasnie dlatego prosilem na forum o przegladniecie kodow. Nie jest tego duzo ;)
Nie potrafie sobie z tym poradzic. Kazdy jest zalatany i nie ma nikt dla mnie czasu.

A przy okazji , taki drobiazg ! Czy tytul strony zamieszcza sie tylko na .index. czy tez na wszystkich podstronach. Chyba raz wystarczy co ? czy to nie jest tak ?

pozdrawiam serdecznie
z Berlina
WIG Welding
slawko
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: slawko »

Tak na szybkiego
nie używaj tagów font od tego są style, i style umieszczaj w css.
WIG_Welding
Kontakt:

wszystko fajnie, tylko , ze ja nie potrafie tego zrobic. Gdybym mial chociaz jeden przyklad jak zastapic jedno drugim to bym to zrobil.

Mam na mysli jakis przyklad ze swojej strony.

Spacje , ktore zastosowalem tworzac strone, tez mi sie nie podobaja i jest pewnie jakis kod , ktory lepiej funkcjonuje i wyglada.

oj , wkopalem sie troche z tymi moimi wypocinami. Dziala wszystko , ale wyglada....
szczypior
Nowy
Nowy
Kontakt:

W kodzie swojej strony używasz znaczników <i> oraz <font>. Efekty te należy przenieść do pliku css, który u Ciebie nazywa się styles.css. Zamiast   powinieneś używać cech margin i/lub padding. Wszystko rozbija się o znajomość CSS.

Kod strony wygląda tak, jakby to ktoś Ci ją zrobił, a Ty następnie wniosłeś do niej swojej poprawki, nie mylę się?:P

Tytuł strony należy zamieszczać na każdej podstronie serwisu. Ponadto, zgodnie ze sztuką pozycjonowania na każdej powinien być on inny.

Zbudowanie poprawnie strony nie jest proste i w 5 minut nie da się tego nauczyć - nie chcę Cię zniechęcać, ale taka jest brutalna prawda ;) Dziwi mnie to, że wiele osób uważa, że może zrobi sobie stronę samemu, zamiast zlecić to osobom, które się na tym znają i mają doświadczenie.
WIG_Welding
Kontakt:

bardzo dziekuje za te wszystkie rady. Juz zaczynam powoli rozumiec o co w tym wszystkim chodzi.
Naturalnie , ze strona jest adaptacja innej. Poprostu pozmienialem w niej na swoje potrzeby to i tamto :) no i tak wyglada.
Zabraklo mi jednak umiejetnosci i wiedzy jaka Wy posiadacie.
Zajmuje sie , jak glosi strona, spawaniem TIG a to ma niewiele wspolnego z tworzeniem www.

Wlasnie dlatego zwrocilem sie do madrzejszych od siebie aby zapytac co i jak z ta strona jest nie tak.
Nie wiedzialem dlaczego Google wywalilo mi 6 bledow zwiazanych z tytulem strony. Teraz juz wiem , ze kazda strona ma miec inny tytul.

Bede wdzieczny za dalsza pomoc

pozdrawiam
szczypior
Nowy
Nowy
Kontakt:

WIG_Welding pisze:Teraz juz wiem , ze kazda strona ma miec inny tytul
Nie musi, ale może. Google nie traktuje tego jako błąd. Po prostu lepiej będzie dla Twojej strony, jak każda podstrona będzie miała własny tytuł i opis.
WIG_Welding
Kontakt:

juz zmienilem tytuly stron. Mozliwe , ze to pomoze w pozycjonowaniu.
Pozycjonowanie to juz chyba ,,temat rzeka,,
Troche czytalem na ten temat , ale gubie sie i nawet o tym nie mysle.
Fajnie jest miec strone na dobrym wysokim miejscu. Mnie by wystarczylo , aby ci co szukaja moich uslug , mogli mnie odszukac w necie.

Wpisalem juz wszystkie ,, branzowe,, slowa , ale strona nie jest widoczna tak jak inne. Cos tam sie pokazuje , ale inny sa przede mna. Nie pisze o rekinach , ale o skromnych stronkach , ktore stoja wyzej. Nic w nich specjalnego ( mysle o kodach ) a smigaja.

Moze sa dluzej niz moja ( miesiac )....
szczypior
Nowy
Nowy
Kontakt:

Na pewno czas jaki strona widnieje w sieci ma znaczenie, ale jednak dużo ważniejsze są linki, które do niej prowadzą. Ponadto sam kod strony również nie jest bez znaczenia - Twój można by odchudzić o około 1/3.

Oczywiście pozycję swojej strony sprawdzasz w Googlach Niemieckich/Austryjackich?
WIG_Welding
Kontakt:

witam ponownie,

czy moglby mi ktos pomoc wstawic na mojej stronie kalendarz ?
W miejscu smiesznego zegara z data.

Znalazlem fajny kalendarz w .php ale nie umie go wstawic.
Paczke z kalendarzem , css i strone przesle mailem.
php jest na stronie : http://www.wig-welding.com/kalend.php

pozdrawiam
szczypior
Nowy
Nowy
Kontakt:

W miejscu, w którym chcesz wstawić kalendarz wstaw

Kod: Zaznacz cały

<?php include('http://www.wig-welding.com/kalend.php'); ?>
WIG_Welding