Domena Imienna

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
PiotrMP

Domena Imienna

Post autor: PiotrMP »

Witam

Mam pytanie czy domena Imienna to dobry pomysł na bloga czy lepiej tradycyjnie wybrać nazwisko.pl.

Posiadam obie domeny (imienną i od nazwiska) i nie mogę się zdecydować.

Proszę o pomoc
patrc

Re: Domena Imienna

Post autor: patrc »

Wg mnie lepsze jest nazwisko, chociażby z tego względu, że jest bardziej unikalne. Jeżeli naprawdę nie wiesz to użyj obydwu domen z tym, że w jednej zrób przekierowanie na drugą i już :wink:
kacperos
Kontakt:

Post autor: kacperos »

Nie zgodzę się z tym co napisał kolega wyżej, jeśli posiadasz domenę imienną to możesz czuć się szczęściarzem... Jeśli masz popularne imię przykładowo "piotrek.pl" to musisz być świadomy, że wygenerujesz większy ruch na swojej stronie niż używając nazwiska.

Darmowy ruch na stronie.. ja bym wybrał domenę imienną.
rafalfilipkowski
Nowy
Nowy

Post autor: rafalfilipkowski »

Osobiście to bym wybrał nazwisko, a nie imię na nazwę domeny, a najlepiej imię i nazwisko, np. rafalfilipkowski.org właśnie dlatego, iż domena jest unikalna oraz oficjalna. Wiemy wtedy, iż wchodzimy na stronę Rafała Filipkowskiego, a nie jakiegoś tam Rafała. Raczej nie chciał bym mieć fikcyjnego ruchu użytkowników, którzy weszli na moją stronę by sprawdzić co oznacza imię Rafał.

Oczywiście to jest moje zdanie, równie dobrze można pomyśleć w stronę kacperosa, że będziesz miał większy ruch na stronie.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ