[Adwords] Zlecić czy na własną ręke?

Dyskusje pod okiem specjalistów o analizach rynku, strategiach kampanii reklamowych w sieci oraz monitoringu stron WWW.
ODPOWIEDZ
pkrok

[Adwords] Zlecić czy na własną ręke?

Post autor: pkrok »

:-D Jak myślicie? Czy prowadzenie kampanii Google Adwords przez firmę jest zbyteczne? Czy zlecić kampanię firmie czy prowadzić ja samemu ? Oto jest pytanie. Jestem ciekaw Waszych wypowiedzi, a potem sam wypowiem moje zdania.

Czekam na interesującą dyskusję.
BartłomiejJ
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Adwords] Zlecić czy na własną ręke?

Post autor: BartłomiejJ »

Z własnych doświadczeń wiem i widze, że zlecenie kampanii, mimo opłacenia prowizji firmie, która się tym zajmuje, daje dużo większą optymalizację.

Po drugie - firma dobiera bardziej odpowiedzialnie - bo mając doświadeczenie - słowa kluczowe.

Po trzecie w końcu firma przejmuje Twój czas, który musiałbyś poświęcić na stałe doglądanie, zmiany, optymalizacje, itp.

Ze swojej storny mogę szczerze zachęcić do oferty http://adseo.pl

Pozdrawiam serdecznie
Lexy
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Lexy »

Można się tego podjąć samodzielnie pod warunkiem, że zna się chociaż podstawy Google AdWords i Google Analytics na tyle, aby móc analizować, które słowa kluczowe są skuteczne, a które nie dadzą zwrotu kosztów.

Jeśli np. w serwisie można rejestrować płatne konta to najlepiej jeśli kampania jest kierowana właśnie do tej grupy docelowej zamiast skupiać się na pozyskaniu jak największego ruchu generowanego przez kogokolwiek, bo wtedy można tylko stracić.
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: neeon »

jak masz zdolności analityczne to spokojnie możesz się tym zająć , jak nie masz no to lepiej jednak zlecić to komuś
slawko
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: slawko »

Prowadzenie samemu kampanii Google Adwords nie jest trudne, zapoznanie się z interfejsem aplikacji nie trwa długo, jeżeli nie szkoda ci własnego czasu to śmiało możesz spróbować, wystarczy tylko analizować dane statystyczne Google Analitic i wprowadzać stosowne zmiany.
ODPOWIEDZ