Gg redaktorków WI
-
Monika Trawińska
- Nowy

Gg redaktorków WI
Witam
Właśnie jestem po rozmowie na gg z jednym z użytkowników tego forum, który zapytał mnie o obsługę forum, kiedy odesłałam go do regulaminu zostałam zwyzywana...Niestety nie jest to pierwsza sytuacja tego typu. Mogłabym wymienić użytkowników z nicka, którzy zachowali się podobnie.
Kilku osobom pomogłam, kiedy zgłaszały mi się na gg z problemami dotyczącymi grafiki, ale jak widać niektórzy nie potrafią uszanować tego, że poświęcamy czas charytatywnie...
Dlatego sugeruję aby numery gg redakcji przestały być wyświetlane.
Proszę innych redaktorków o wypowiedzi...Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam.
Właśnie jestem po rozmowie na gg z jednym z użytkowników tego forum, który zapytał mnie o obsługę forum, kiedy odesłałam go do regulaminu zostałam zwyzywana...Niestety nie jest to pierwsza sytuacja tego typu. Mogłabym wymienić użytkowników z nicka, którzy zachowali się podobnie.
Kilku osobom pomogłam, kiedy zgłaszały mi się na gg z problemami dotyczącymi grafiki, ale jak widać niektórzy nie potrafią uszanować tego, że poświęcamy czas charytatywnie...
Dlatego sugeruję aby numery gg redakcji przestały być wyświetlane.
Proszę innych redaktorków o wypowiedzi...Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam.
Re: Gg redaktorków WI
ja z tym zdaniem sie niezgodze. Wiem że jest pełno osób ("poprostu debili"), którzy niemogą uszanować czyjegoś zdania, osoby, lub w tym przypadku pomocy. ale jeżeli dany użytkownik jest miły, nieużywa przezwisk, a potrzebuje w danym momencie pomoc, bardzo prostą np. jak lub gdzie znaleźć jedną funkcje - przecież niebedzie przez to zakładal nowego topicu. Porponuje aby kazdy z redaktorów zrobił sobie liste osób niechcianych i ich zablokował. Przecież niemuszą tracić na tym zwykli "grzeczni" userzy. Pozdrawiam
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Ja jestem za wnioskiem Moniki - przeciez wlasnie po to jest forum by uzytkownicy nie pytali naszych redaktorow po 100 razy na ten sam temat, prawda?
no oczywiście, ale ja podtrzymuje swoje stanowisko
hmm a moze nie powienienem sie mieszac, bo (na szczescie) nie jestem nawet modem , ale ja za bardzo nie rozumiem o co toczy sie dyskusja - jak jakis mod/admin nie chce zeby byl z nim kontakt przez gg, to niech nie podaje i wsio! jego sprawa nie? poprostu zamiast zabraniac wyswietlania lub nie, dajcie kazdemu wolna reke!
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
heh, Dreen wiesz, ze masz racje, ale przed startem serwisu ja sie pytałem wszystkich czy chcą czy nie i Ci ktorzy wyrazili zgodę - tych gg sie znalazło. Ale chyba jestem skłonny je usunac , chyba nie ma to sensu. Forum starczy 
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

zgadzam się z Moniką i Dawidem
od tego jest forum, żeby rozwiązywać problemy, ja coprawda nie dostaję wiadomości na gg (bo mojego gg nie ma w serwisie
) ale za to dostaje e-maile. na początku odpowiadałem, ale niestety im więcej ich jest tym więcej czasu to zabiera.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
no to proponuję usunąc i GG i maile z Waszych działów i zostawić tam info kto prowadzi dział oraz komentarz:
Pytania odnośnie Flasha kierujcie na forum. +link
Co Wy na to ?
Pytania odnośnie Flasha kierujcie na forum. +link
Co Wy na to ?
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

nie no, jak dla mnie to mail może zostać, jakby ktoś chciał wysłać jakiś artykuł to bardzo chętnie przyjmę, nawet napiszę ładną odpowiedź i podziękuję 
-
Monika Trawińska
- Nowy

To wszystko co piszecie jest prawdą, tyle tylko, że jednak niektórym osobom na gg udzieliłam pomocy i wszyscy byli zadowoleni, ten post jest właśnie taką refleksją nad tymi użytkownikami, ponieważ w tym znaczeniu podawanie numeru gg miało sens... Fakt forum jest po to aby pytać, tyle tylko że być może niektórym wydaje się że ich pytania są zbyt banalne by je tu umieszczać, ja np. gdybym miała do wyboru gg konkretnej osoby a możliwość napisania na forum napisałabym do tej osoby. Sprawa nie jest taka oczywista.
Dreed przeczytaj dokładnie to co napisałam, nie chodzi o zabranianie czy zmuszanie do czegokolwiek, pytanie tylko co będzie najbardziej optymalne dla redaktorków i użytkowników
Pozdrawiam.
Dreed przeczytaj dokładnie to co napisałam, nie chodzi o zabranianie czy zmuszanie do czegokolwiek, pytanie tylko co będzie najbardziej optymalne dla redaktorków i użytkowników
Pozdrawiam.
-
Krzysztof Sziwa
dla mnie gdy na gg pisze ktos o glupiej sprawie lub spamuje to go grzecznie olewam. monika ma racje od pytan z wiazanych z wi jest forum i bez roznicy czy pytanie jest proste czy nie. gg to cos prywatnego jak telefon i szkoda marnowac czasu na odpowiadanie na cos co juz moglo byc na forum. poprostu grzecznie takiego delikfenta odeslac na forum bez w dawania sie w dyskusje to zajmuje kilka chwil. user sie nie powinien obrazic za pomoc a ty zaoszczedzisz czas.
PS: tak to juz jest byc kims "publicznym"
PS: tak to juz jest byc kims "publicznym"
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Monika ma racje, chyba każdemu z nas, a jak nie to większości zdarzyło się że jakaś nie znana nam osoba, pisze do nas obraźliwe teksty. Z drugiej strony jako ludzie, którzy prowadzą tak duży serwis jak Wi powinni podać swój numer gg, aby nie tracić czasu na czekanie aż ktoś odpisze z redakcji na e-mail.
Sądze, że powiniście zrobić tak:
W dziale redakcja napisać tylko e-mail, a jak komuś naprawdę zależy to napisze i poprosi o podanie numeru gg, bo chciałby abyś pomógł/pomogła mu w czymś.
A to, że jak ktoś pisał jest takich idiotów dużo, którzy myślą, że ktoś za nich wszystko zrobi, a on go później pocałuje w odbyt należy zupełnie ignorować. Raz się przejechałeś na tym, to następnym razem uważaj.
Moje jest zdanie, aby redakcja wykasowała numery gg. Ja mam numery do tych osób, z którymi w przyszłości mógłbym rozmawiać
Sądze, że powiniście zrobić tak:
W dziale redakcja napisać tylko e-mail, a jak komuś naprawdę zależy to napisze i poprosi o podanie numeru gg, bo chciałby abyś pomógł/pomogła mu w czymś.
A to, że jak ktoś pisał jest takich idiotów dużo, którzy myślą, że ktoś za nich wszystko zrobi, a on go później pocałuje w odbyt należy zupełnie ignorować. Raz się przejechałeś na tym, to następnym razem uważaj.
Moje jest zdanie, aby redakcja wykasowała numery gg. Ja mam numery do tych osób, z którymi w przyszłości mógłbym rozmawiać
Kod: Zaznacz cały
Dree[b][i][u]n[/u][/i][/b] przeczytaj dokładnie to co napisałam, nie chodzi o zabranianie czy zmuszanie do czegokolwiek, pytanie tylko co będzie najbardziej optymalne dla redaktorków i użytkowników
-
Maciej Skrobiński
- Nowy

- Kontakt:
Moim zdaniem każdy powinien mieć dobrowolny wybór. Jeśli chce, aby jego gg widniało publicznie to wie, na co się decyduje i nie powinno się zabraniać takiej opcji. Jeżeli chodzi zaś o wulgaryzm we wiadomościach to niestety się tego nie uniknie. Mail powinien jak najbardziej zostać. Faktem jest, że i tam zdarzają się niespodzianki takie jak wirusy. Ale cóż na to poradzić.
Aha jeszcze o gg zgadzam się, że pytania powinny padać tylko i wyłącznie na forum w ostateczności są podane maile. GG jak ktoś już zdążył powiedzieć to prawie jak telefon tak, więc proszę wszystkich o wyrozumiałość
Aha jeszcze o gg zgadzam się, że pytania powinny padać tylko i wyłącznie na forum w ostateczności są podane maile. GG jak ktoś już zdążył powiedzieć to prawie jak telefon tak, więc proszę wszystkich o wyrozumiałość
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Ja osobiście dostaje 3/4 maile dziennie z pytaniami odnośnie technologii internetowych. Kieyd miałem jeszcze "publiczne" gg, codziennie dostawałem pare wiadomosci odnosnie tematów. Próbowałem pomagać, jednak po to jest forum, bo po co później mam się powtarzać jak mogę odpowiedzieć na forum i będzie spokój.
Ja swojego gg nie podaje, tak jest lepiej dla zdrowia
Ja swojego gg nie podaje, tak jest lepiej dla zdrowia