[pozycjonowanie]Strona z kilkoma wersjami językowymi
-
jj09
- Nowy

- Kontakt:
[pozycjonowanie]Strona z kilkoma wersjami językowymi
Witam, mam stronę w kilku wersjach językowych: grecki(domyślny), polski i angielski. Google indeksuje tylko grecki. Dlaczego.
Re: [pozycjonowanie]Strona z kilkoma wersjami językowymi
Wersje językowe zmieniasz javascriptem, bez przeładowania i zmiany adresu, żeby google ci to zindeksowało te ikonki językowe powinny odpalać np. adres.com/pl albo adres.com/en i odpowiednio adres.com/pl/szukaj.. W chwili obecnej robot nie może przejść wywołania js. Ewentualnie możesz utworzyć subdomeny en.adres.com itd i ikonkami linkować do nich nie zmieniając struktury a tylko różnicując parametry początkowe wywołania js dla odpowiednich wersji.
Re: [pozycjonowanie]Strona z kilkoma wersjami językowymi
ja wyciągnąłbym poszczególne języki na subdomeny . pl.domene.eu uk.domena.eu itd. Wydaje mi się że w ten sposób zminimalizujesz efekt rozproszenia geolokalizacji google , a dodatkowo możesz sobie promować każdy serwis z osobna , bo subdomena jest traktowana osobno , a dodatkowo możesz zrobi wewnętrzne linkowanie pomiędzy subdomenami na interesujące cię anchory. Tak żeby wycisnąć jak się da najwięcej , jestem właśnie w trakcie twożenie kilkunastojęzykowego serwisu , także zobaczę czy cos takiego się sprawdzi ale o efektach możemy pewnie pogadać za parę miesięcy
-
familia123