SWF - podlinkowanie

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
Fera

SWF - podlinkowanie

Post autor: Fera »

I znów problem. Z góry uprzedzam - czytałam forum i chyba wszystkie posty dotyczące getURL no i nie wiem jak to zrobić :(

www.louberg-dekorator.pl

Mam object skladający się z 3 layerow. ! sklada sie z kilku obrackow, ktore zmieniaja sie na jednej listwie czasowej. 2 i 3 to już tylko zmniejszanie (z rotacja) i powiększanie obrazu.
No i nie wiem, jak to podlinkować, żeby:
a) samo się nie otwierało tylko po kliknięciu,
b) po kliknięciu w obojętnie którym momencie działania.

Jestem osioł wiem, ale naprawdę próbowałam i czytać i działać i nic :(
Fistach
Przelotem
Przelotem

Re: SWF - podlinkowanie

Post autor: Fistach »

Chłopie naucz sie podstaw :)))) i nie pytaj o wszystko bo to w każdym podstawowym kursie flasha znajdziesz.

Stwórzy symbol button, zaznacz go , otwórz okco action wpisz: w rodzauj otworzenia:
_blank - otwórz w nowym oknie
_self - otwórz w tym samym oknie

Dopiska moderatora:
Przepraszam Fistach, ale musiałem moderować podany przez Ciebie kod, to taka walka z lenistwem Fera - Marek
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: SWF - podlinkowanie

Post autor: Marek_bf »

Zanim zadasz kolejne pytanie z cyklu „mam długopis, ale jak postawić kropkę”, proszę przeszukaj forum, czy już gdzieś nie było podobnego pytania. W tym przypadku proponuje poszukać pod getURL. Odnalezienie przykładu zajęło mi 20 sekund.

Temat zamykam.
Zablokowany