Proszę o pomoc

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
AgnieszkaN

Proszę o pomoc

Post autor: AgnieszkaN »

Witam
Posiadałam domenę (org) przez rok, której w ogóle nie wykorzystałam, powiem szczerze zapomniałam o niej, wykupując w miedzy czasie taką o jaką mi chodziło, a dokładnie pl. Byłam przekonana, że nieopłacenie rachunku będzie równoznaczne z rezygnacją . Obecnie otrzymałam emaila, gdzie Pani przymusza mnie do przedłużenia domeny, cena pierwotna oscylowała w granicach kilkunastu zł natomiast teraz mam zapłacić 122zł. Wysłałam do Pani rezygnację email-em przed upływem terminu wygaśnięcia jednak Pani odpowiedziała, że musi to nastąpić min. 30 dni przed wspomnianym terminem i to oczywiście w formie pisemnej, listem poleconym... i dla tego rezygnacji nie przyjmuje, musze zapłacić pełną kwotę za kolejny rok w innym przypadku zostanę wpisana do rejestru dłużników. Żadnej umowy nie podpisywałam, ani odręcznie ani podpisem cyfrowym. Czy może mnie na podstawie regulaminu firmy zmusić do zapłacenia wspomnianej kwoty? Biorąc pod uwagę fakt, że dane podawane przy wypełnianiu formularza można zdobyć, lub wypełnić błędnie i też zostają zaakceptowane.
Dziękuję i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ