[JS+XHTML] Wynik formularza w nowym oknie, na żadanie

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
yarpo
Nowy
Nowy
Kontakt:

[JS+XHTML] Wynik formularza w nowym oknie, na żadanie

Post autor: yarpo »

Witam,

Mam taki problem:
Chciałbym umieścić formularz, którego wynik (a dokładniej rzecz ujmując raport, wygenerowany zgodnie z "widzimisię" usera) domyślnie ładuje się do tego samego okna. Jednak klient chciałby aby ładował się do nowego okna... [po co?! Nie wiem, no ale nasz klient nasz Pan :)].

I teraz co chciałbym dodać na dole formularza przycisk "otwórz w nowym oknie". Jeśli ktoś będzie miał manię wielu okienek [czyli na pewno nie ja] to sobie zaznaczy, jeśli jednak ktoś nie przepada za takimi rozwiązaniami, to sobie zaznaczy.

Wiem, że można sobie wrzucić atrubut target do form i powinno to działać. Ale... chciałbym To za pomocą JS obejść, aby można to było właczyć i wyłączyć..

Jestem prawie pewien, że takie coś jest możliwe, pytanie tylko - jak....

Byłbym bardzo wdzięczny, za wszelkie wskazówki ,czy linki do stron, które mogłby mnie nakierować na to.

TIA :)
atom
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [JS+XHTML] Wynik formularza w nowym oknie, na żadanie

Post autor: atom »

Można spróbować zmienić target formy za pomoca JS. Przyjrzyj się poniższemu:

Kod: Zaznacz cały

<input type="checkbox" name="newWnd" value="1"/>w nowym oknie
<input type="button" value="Otwórz" onclick="this.form.target=this.form.newWnd.checked ? '_blank' : '_self'; submit();"/>
yarpo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [JS+XHTML] Wynik formularza w nowym oknie, na żadanie

Post autor: yarpo »

Niestety powyższy kod nie dziala...

Dzięki za pomoc. Walczę dalej :)
ODPOWIEDZ