Mam dość dziwny problem. Dziwny gdyż wszystko powinno mi działać a tak nie jest.
Wszyskto to znaczy:
Jest sobie główny MC w którym mam poklatkową animację przejścia kartki w książce. 'Na tej animacji' mam MCki zdeformowane tak by grały razem z animacją kartki (mają takie położenie i kształt prawie jak kartka). Na te MCki wczytywane są JPGi. Gdy animacja przejścia strony idzie pierwszy raz to wszystko jest ok. Przy następnych odtwarzaniach tej animacji wszystkie MC zostają w swoich pierwotnych pozycjach. Za nic nie mogę dojść dlaczego. Strasznie mnie to irytuje, bo teoretycznie wydaje mi się, że powinno działać.
Tutaj są pliki fla i jpg
http://arczello.art.pl/work/asocha/temp.zip
Może mi ktoś pomóc?
deformacja mc
Re: deformacja mc
W takich sytuacjach, zazwyczaj albo nie jest ustawiana jakaś zmienna w ostatniej fazie animacji, albo któryś MC ma stop() na początku i końcu, przy kolejnym wywołaniu przeskakuje do 1 klatki i stoi.
Re: deformacja mc
No właśnie zmienne i stop() play() są ustawione tam gdzie trzeba.
Kiedy w klatki k tórych są te moje zdeformowane MC wrzucę sobie tekst z numerkami klatek to pokazują się one a MC zostaje taki jaki był na początku niezdeformowany.
Kiedy w klatki k tórych są te moje zdeformowane MC wrzucę sobie tekst z numerkami klatek to pokazują się one a MC zostaje taki jaki był na początku niezdeformowany.