Polski Serwis Pożarniczy

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Porta
Nowy
Nowy
Kontakt:

Polski Serwis Pożarniczy

Post autor: Porta »

Nowa odsłona Remizy:

http://remiza.com.pl

Zapraszam do oceny :wink:
jacekbarwacz
Nowy
Nowy

Re: Polski Serwis Pożarniczy

Post autor: jacekbarwacz »

Ładny przyjemny, tylko w oczy wpada mi ta czcionka w menu ;/
7mm
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: 7mm »

Fajnie wygląda, ale dałbym jedną kolumnę po lewej stronie. Jak kliknie się np. na dział redakcja znika poziome menu, jedno pionowe przechodzi na lewą stronę a drugiego pionowego nie ma - dziwny zabieg

Na stronie głównej zwiększył bym marginesy przy tekście.

Pozdrawiam
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: neeon »

jest ok , za pomysł masz 9 p :P , a co do wykonania to wiadomo , będzie się serwis rozwijał to poprawisz tu i tam :wink: , jedna spraw menu po prawej , nie pasuje i wbrew logice poczytaj o złotym trójkącie google , patrzenie w praw o to w brew naszej naturze . to może rozbije z lewa menu główne , w środku pole tekstowe a z prawej to niebieskie menu , choć nie wiem czemu jest niebieskie , myślę ze utrzymanie serwisu w kilku współgrających barwach jest bardziej estetyczne , a człowiek taka małpa ze jak ma coś na czerwono to wie już że czerwone to nagłówki , atu zmiana i musisz szukać niebieskich ,
7mm
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: 7mm »

Zupełnie z innej beczki:

Jeszcze na studiach słyszałem, na wykładzie z ergonomii pracy, że według najnowszych badań jest tak, że ludzie często patrzą na prawą stronę monitora. To ma być niby taki odruch bo kierują wzrok w stronę paska przewijania.

Niestety nie wiem co to były za badania i jak dokładnie to było opisane - niestety na wykładach miałem lepsze zajęcia niż słuchanie ;)
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

7mm pisze:Zupełnie z innej beczki:

Jeszcze na studiach słyszałem, na wykładzie z ergonomii pracy, że według najnowszych badań jest tak, że ludzie często patrzą na prawą stronę monitora. To ma być niby taki odruch bo kierują wzrok w stronę paska przewijania.

Niestety nie wiem co to były za badania i jak dokładnie to było opisane - niestety na wykładach miałem lepsze zajęcia niż słuchanie ;)
poczytaj sobie :P
http://www.primero.pl/zloty-trojkat-google.php
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

neeon pisze:
7mm pisze:Zupełnie z innej beczki:

poczytaj sobie :P
http://www.primero.pl/zloty-trojkat-google.php
- na tej podstawie możesz wnioskować gdzie potencjalny internauta patrzy
sztacho
Nowy
Nowy

Post autor: sztacho »

A propos tego złotego trójkąta... a to nie jest przypadkiem tak, że osoby badane były tylko dla strony www.google.pl? Prawie wszyscy wiedzą jak ta strona wygląda i gdzie przede wszystkim trzeba szukać żądanych informacji. Nie wiem, czy to tak można uogólniać na wszystkie inne strony, choć z własnego doświadczenia wiem, że faktycznie patrzę głównie w lewy górny róg. No... to tylko takie małe wątpliwości mi się nasunęły :), ale oczywiście nie kwestionuję wyniku tych badań dla tej konkretnej strony ;)
pingweb
Nowy
Nowy

Post autor: pingweb »

Szczerze troszke na duzo wszystkiego wszedzie ponadto czcionka mi sie nie podoba w menu i na belkach. Poza tym pomysl fajny wykonanie tez nienajgorsze.
daje 8,5pt ;)
Porta
Nowy
Nowy
Kontakt:

Parę zmian, nowych możliwości - zapraszam.
Porta
Nowy
Nowy
Kontakt:

Podbijam - nowa wersja serwisu, sporo poprawek!
ODPOWIEDZ