Dyslektykiem jestem.jj09 pisze:po pierwsze: nie robi się stron w ramkach bo są źle idekswane przez wyszukiwarki
po drugie: jesteś dyslektykiem??
I pomyłka, chodziło mi o tabele a nie ramki.
Dyslektykiem jestem.jj09 pisze:po pierwsze: nie robi się stron w ramkach bo są źle idekswane przez wyszukiwarki
po drugie: jesteś dyslektykiem??
Właściwie nie ma to większego znaczenia - jest to sposób równie niepoprawny.krzychos7 pisze:I pomyłka, chodziło mi o tabele a nie ramki.
Prezentacja ma już trzy lata i podejrzewam, iż wówczas był to ukłon w stronę Jeffrey'a Zeldman'a i jego koncepcji tzw. układów hybrydowych, od której, jeśli się nie mylę, chyba już odszedł, i przez ten czas wielu mądrych ludzi wymyśliło wiele mądrych rozwiązań tego problemu. Trzeba też tu zwrócić uwagę na jedno kluczowe zdanie:krzychos7 pisze:Doczytałem do końca i dowiedziałem się że jednak lepiej robić te rzeczy tabelką.
Czyli boczne kolumny. http://osiolki.net/tabelki/23snags.html
A właśnie to jest najtrudniejsze. I o to mi chodziło.
Już nie potrzeba mi tutoriala.
Jak widać na przytoczononej przeze mnie stronie wszystko jest możliwe, choć może okazać się trudniejsze do wykonania. Ale to przecież użytkownikowami a nie twórcy ma być łatwiej.Można taki efekt zrobić w CSS, ale wymaga to innego podejścia.
...to mi sie podoba, konkretna rzetelna argumentacja, przemawiajaca do wszystkich, którzy wiedza o co chodzi.hackosi pisze:Ja używam jak narazie nową wersję Dreamweaver 8.Jest bradzo drogi, ale ja go polecam.Posiada dużo opcji.