[Pytanie] Najlepszy edytor HTML
-
Maciej Skrobiński
- Nowy

- Kontakt:
Re: [Pytanie] Najlepszy edytor HTML
Rzeczywiście Quanta Plus to fajny edytor, nie żebym miał coś do Linux'a, ale gdyby pod windą taki edytor był to by było super 
-
Maciej Skrobiński
- Nowy

- Kontakt:
Od kilku dni testuje JEdit i wydaje się całkiem fajny.
Przed instalacją trzeba zaopatrzyć się w jave
Przed instalacją trzeba zaopatrzyć się w jave
Więc dla mnie trio nie do zastąpienia to Dreamweaver + TopStyle + Visual Studio .NET ew. Eclipse.
Poprostu najlepsze edytory.
A i jeszcze do szybkiej edycji Notatnik++ (nie zawsze chce mi sie włączać Dreamweaver albo VS żeby wyedytować jeden plik
).
Technicznie dobra strona to taka która:
-nie ma nadmiarowego kodu (pikuś)
-która w całości opiero sie o arkusz stylów. I tu mogą być problemy ponieważ pozycjonowanie za pomocą styli z początku nie jest takie proste, ale jak sie nabierze wprawy to okazuje sie być łatwiejsze niż tabele.
Przykłady takich stron
Polska
www.helldesign.pl (inspiracja
)
http://nf.hyperreal.info
Moja ta z podpisu
Zagranica
Zengarden ale adresu nie pamiętam...
A najłatwiej takie strony robi sie właście w Dreamweaver i TopStyle. Zresztą Macromedia nieukrywa, że tworzą Dreamweaver aby było w nim jak najłatwiej tworzyć strony zgodne ze standardami...
Poprostu najlepsze edytory.
A i jeszcze do szybkiej edycji Notatnik++ (nie zawsze chce mi sie włączać Dreamweaver albo VS żeby wyedytować jeden plik
Technicznie dobra strona to taka która:
-nie ma nadmiarowego kodu (pikuś)
-która w całości opiero sie o arkusz stylów. I tu mogą być problemy ponieważ pozycjonowanie za pomocą styli z początku nie jest takie proste, ale jak sie nabierze wprawy to okazuje sie być łatwiejsze niż tabele.
Przykłady takich stron
Polska
www.helldesign.pl (inspiracja
http://nf.hyperreal.info
Moja ta z podpisu
Zagranica
Zengarden ale adresu nie pamiętam...
A najłatwiej takie strony robi sie właście w Dreamweaver i TopStyle. Zresztą Macromedia nieukrywa, że tworzą Dreamweaver aby było w nim jak najłatwiej tworzyć strony zgodne ze standardami...
podpisuje sie i potwierdzam, wogóle połaczenie wszystkich elementów pakietu MX (w tym i dreamweaver), daje zaskakujace efekty.iniside pisze:Więc dla mnie trio nie do zastąpienia to Dreamweaver + TopStyle + Visual Studio .NET ew. Eclipse.
-
Maciej Skrobiński
- Nowy

- Kontakt:
No tak wszystko było by ok gdyby były one bezpłatne, a tak ci którzy ich używają to pewnie mają wersje z crackowane.
w sumie racja gdyby nie firma to nie pozwoliłbym sobie na legalne uzywanie tychze programów :/ ale jest mnóstwo sposobów na załatwienie ich sobie z sieci. np o ile sie orientuje VS net beta (najnowszej wersji) jest za free, eclipse tez jest darmowy, a dreamweavera mozna kupic bardzo starego i za bezcen zaktualizowac do MX,......zawsze trza kombinowac