[opinie] Nowy WebInside.pl
Re: [opinie] Nowy WebInside.pl
Chcialem zlozyc oddzielne gratulacje dla podserwisu WebDesign. Brawo!
-
Monika Trawińska
- Nowy

grz3siek dziękuję bardzo
Z różnych powodów udało nam się zrealizować tylko część tego co miało być, ale to już z czasem 
Prezesiq, nie, nie są to tematy pokrewne. Staramy się jak najlepiej wyjaśnić w regulaminie forum czego oczekujemy od użytkowników. Jeżeli jest coś czego nie ma a uważasz, że powinno być, to prosiłabym o założenie na ten temat topicu. Bardzo chętnie wszyscy przeczytamy Wasze uwagi. Narzekacie, że nie ma starych postów. Uważnie przeglądaliśmy tematy ze starego forum i niestety większość to były off topici. Dlatego w tej chwili, wydaje mi się, że jest to jednak oznaką dbałości o użytkowników, by znajdowali tu potrzebne informacje, a nie śmieszności, wprowadziliśmy regulamin, który będzie bardzo restrykcyjnie przestrzegany. Mam nadzieję, że nie wprowadzając zbędnych spięć. Pozdrawiam.
Prezesiq, nie, nie są to tematy pokrewne. Staramy się jak najlepiej wyjaśnić w regulaminie forum czego oczekujemy od użytkowników. Jeżeli jest coś czego nie ma a uważasz, że powinno być, to prosiłabym o założenie na ten temat topicu. Bardzo chętnie wszyscy przeczytamy Wasze uwagi. Narzekacie, że nie ma starych postów. Uważnie przeglądaliśmy tematy ze starego forum i niestety większość to były off topici. Dlatego w tej chwili, wydaje mi się, że jest to jednak oznaką dbałości o użytkowników, by znajdowali tu potrzebne informacje, a nie śmieszności, wprowadziliśmy regulamin, który będzie bardzo restrykcyjnie przestrzegany. Mam nadzieję, że nie wprowadzając zbędnych spięć. Pozdrawiam.
-
fibbia
- Nowy

- Kontakt:
Rolamlnie jak z nowymi półbucikami. Zgrabne, ładne, ciekawe jak długo się będę przyzwyczajał no i czy będą sie wrzynały
Gratulacje.
WebInside...
Jako, że ostatnio zrobiłem się marudny... to powiem co mi nie gra... ale najpierw sobie zapalę
Ok... lecimy:
Po pierwsze... top - nijak NIE identyfikuje strony i zawartości, oraz tematyki jaką się zajmuje WI, przykre, ale zabrakło pomysłu. Grafika jest 'tylko' trendi i nic poza tym. Po 3 spojrzeniu na górę sajtu brakuje mi wizualizacji tematu... bardzo brakuje.
Dodaj do ulubionych/Startowa... zabrakło pomysłu na wypełnienie miejsca? Wybaczcie, ale ja znam swoją przeglądarkę, potrafię się nią posługiwać i umiem sam dodać stronę do bookmark lub home.
Menu... - kompletny minimalizm i równie kompletna nieczytelność - wysoka rozdzielczość i całość jest nie do odczytania. Pomysł NIE trafiony.
<cit>
Witaj w Webinside.pl, lark. Ostatnio odwiedziłeś(aś) nas 1 sierpnia, cieszymy się, że możemy Cię znowu u nas widzieć i zapraszamy do lektury. Jako zarejestrowany użytkownik masz dostęp do całości serwisu.
</cit>
Ok... wszystko ładnie pięknie, ale za pierwszym razem... po trzecim już patrzeć nie mogę na ten tekst i mam go po prostu dość - kolejny brak pomysłu.
Typografia... ehh. Oferujecie usługi z półki 'webdesign', a nie znacie się na typografii. Justowanie tesktu NIE jest stworzone na potrzeby WWW i tekstu czytanego na ekranie monitora... Różne światło między wyrazowe utrudnia czytanie i męczy wzrok, ale WY powinniście o tym wiedzieć.
Nudne formatownie tesktu, brak wcięć przy każdym akapicie powoduje, że wieje nudą, dłuższe fragmenty czyta sie monotonnie, bardzo monotonnie.
Każdy dzial bardzo podobny do drugiego... ehh, można się było jakoś bardziej postarać... zdecydowanie tym bardziej, że tematyka sama się o to prosi.
Hoover mógłby być bardziej widoczny, teraz jest nieciekawie. Można wymieniać i wymieniać... szarpnęliście się na nową szatę, ale pośród tego co można było zrobić... wyszło kiepsko.
Narazie tyle, bo i tak się pewnie nikt ze mną nie zgodzi... To Wasz świat i wasze kredki... ja nie umiem nimi malować.
Po pierwsze... top - nijak NIE identyfikuje strony i zawartości, oraz tematyki jaką się zajmuje WI, przykre, ale zabrakło pomysłu. Grafika jest 'tylko' trendi i nic poza tym. Po 3 spojrzeniu na górę sajtu brakuje mi wizualizacji tematu... bardzo brakuje.
Dodaj do ulubionych/Startowa... zabrakło pomysłu na wypełnienie miejsca? Wybaczcie, ale ja znam swoją przeglądarkę, potrafię się nią posługiwać i umiem sam dodać stronę do bookmark lub home.
Menu... - kompletny minimalizm i równie kompletna nieczytelność - wysoka rozdzielczość i całość jest nie do odczytania. Pomysł NIE trafiony.
<cit>
Witaj w Webinside.pl, lark. Ostatnio odwiedziłeś(aś) nas 1 sierpnia, cieszymy się, że możemy Cię znowu u nas widzieć i zapraszamy do lektury. Jako zarejestrowany użytkownik masz dostęp do całości serwisu.
</cit>
Ok... wszystko ładnie pięknie, ale za pierwszym razem... po trzecim już patrzeć nie mogę na ten tekst i mam go po prostu dość - kolejny brak pomysłu.
Typografia... ehh. Oferujecie usługi z półki 'webdesign', a nie znacie się na typografii. Justowanie tesktu NIE jest stworzone na potrzeby WWW i tekstu czytanego na ekranie monitora... Różne światło między wyrazowe utrudnia czytanie i męczy wzrok, ale WY powinniście o tym wiedzieć.
Nudne formatownie tesktu, brak wcięć przy każdym akapicie powoduje, że wieje nudą, dłuższe fragmenty czyta sie monotonnie, bardzo monotonnie.
Każdy dzial bardzo podobny do drugiego... ehh, można się było jakoś bardziej postarać... zdecydowanie tym bardziej, że tematyka sama się o to prosi.
Hoover mógłby być bardziej widoczny, teraz jest nieciekawie. Można wymieniać i wymieniać... szarpnęliście się na nową szatę, ale pośród tego co można było zrobić... wyszło kiepsko.
Narazie tyle, bo i tak się pewnie nikt ze mną nie zgodzi... To Wasz świat i wasze kredki... ja nie umiem nimi malować.
-
Monika Trawińska
- Nowy

lark czekamy na to wymienianie i wymienianie...każda uwaga jest dla nas cenna, bez względu na to czy pozytywna, czy negatywna...
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Wiesz Lark, trudno trafic w gusta wszystkich odbiorców, zwłaszcza gdy jest ich tak wiele. Jednym sie podoba, innym nie, cały czas się staramy aby dopasować i trafic da jak największej liczby odbiorców i liczymy że to własnie oni nam w tym pomogą. Tak więc równie cenne będą dla nas propozycje co do tego jak by sie podobało...
-
Tomasz Sieniek
- Nowy

- Kontakt:
Już to pisałem [ale wylądowało w innym temacie niechcąco
]
to po prostu kwestia gustu. Niektórym się bardzo podoba, a niektórym nie.
Nie ma rzeczy, które lubią wszyscy.
to po prostu kwestia gustu. Niektórym się bardzo podoba, a niektórym nie.
Nie ma rzeczy, które lubią wszyscy.
-
Monika Trawińska
- Nowy

Hmm...po części zgadzam się z tym co napisał lark na temat typografii...uważam, że czcionka jaką pisane są artykuły jest zdecydowanie za jasna, przez co zlewa się z tłem. To dosyć znacznie utrudnia czytanie...Zgadzam się także z tym że menu home itd jest nieczytelne.
Jednak po części także zgadzam się z tym, że odbiór pewnych elementów będzie różny u kilku osób ponieważ każdy z nas inaczej ocenia widzianą rzecz czy grafikę, ma inny gust. To co dla niektórych będzie czytelnym logiem przedstawiającym ptaka, dla innych będzie przedstawieniem delfina. W tym zakresie faktycznie nie dogodzimy wszystkim, ponieważ o gustach się nawet nie dyskutuje
Natomiast są ogólne zasady których jednak powinniśmy się trzymać (np. zasady typografii) i być może w tej kwestii zastanowić się nad zmianami...Pozdrawiam.
Jednak po części także zgadzam się z tym, że odbiór pewnych elementów będzie różny u kilku osób ponieważ każdy z nas inaczej ocenia widzianą rzecz czy grafikę, ma inny gust. To co dla niektórych będzie czytelnym logiem przedstawiającym ptaka, dla innych będzie przedstawieniem delfina. W tym zakresie faktycznie nie dogodzimy wszystkim, ponieważ o gustach się nawet nie dyskutuje
a jak dlamnie stronka jest bardzo nieczytelna, czcionki w menu zamale... strasznie male - wzrok sie meczy, w artach caly text zlewa sie ztlem znowu meczy sie wzrok ... oj niedbacie o swoich userow, niedbacie :/
-
Monika Trawińska
- Nowy

Lizard uważam jednak że to krzywdząca opinia...to że być może pewne pomysły nie są funkcjonalne nie znaczy, że nie dbamy o użytkowników...
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Nie masz Lizard racji. O to chodzi właśnie, że jak wypowiadacie się w tym poście to piszecie na temat zmian, jakie sobie życzycie. I co? Juz zostały poprawione kolory czcionek - myślę, że teraz czyta się znacznie lepiej, zmiany będa jeszcze w topie - będzie wprowadzony jeden użyteczny element (na razie nie mogę zdradzić
) i oczywiście napisy będą znacznie większe. Jak teraz?
Ok, przed sekundą zmieniłem małe (za małe) napisy w belce w top.
Ok, przed sekundą zmieniłem małe (za małe) napisy w belce w top.
WI
Widzisz David.... jak dla mnie to możesz mnie wcale nie słuchać... ja patrzę bardzo krytycznie na strony, mało co mi się podoba, a tym bardziej krytycznie oceniam kogoś, kto się tym zajmuje. Napisałem co zmienić... decyzja należy do Ciebie... możesz się upierać i zostać przy swoim, lub posłuchać, co miałem do powiedzenia... Tak mnie nauczono i tyle.... na ten temat... jak wspomniałem to nie moje kredki, ale też chciałbym nimi rysować...
Jestem nietomny...
Jestem nietomny...
no troche tam dbacie
jeszcze tylko powiekszcie czcionki w menu
i scrola zrobcie pozadnego bo nad tym tez trzeba chwile popatrzec 
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Lizard - dzięki ze doceniasz
Lark - zaskoczę Cię może, ale masz troche w tym racji i nie wiem kiedy, ale coś będzie trzeba z tym zrobić, wymaga to przemyślenia, każda uwaga jest cenna. Dzięki i zobaczymy co dalej.
Lark - zaskoczę Cię może, ale masz troche w tym racji i nie wiem kiedy, ale coś będzie trzeba z tym zrobić, wymaga to przemyślenia, każda uwaga jest cenna. Dzięki i zobaczymy co dalej.
Witam!
webinside.pl
- czcionka w menu za mała
- menu poziome (home, forum, o nas itp) nieczytelne
- logo coś mi nie przypadło do gustu
- ogólnie chodzi o wielkość czcionek
+ liczą się intencje
+ brawo za pomysł
forum.webinside.pl
- preloader i ta emotionka
- zróbcie coś z tym scrollbarem bo go wcale nie widać
- jakoś tak skromno jeśli chodzi o design (zwłaszcza o początek strony)
- coś ten szary (srebrny) kolor mi nie przypadł do gustu, przydałoby się połączenie jakiś dwóch kolorów jak standardowo w phpBB
Mimo tych wszystkich wad, mam nadzieję, że serwis WebInside.pl będzie najlepszym serwisem webmasterskim w Polsce (oby nie tylko w Polsce
). Myślę, że w serwisie dla webmasterów, powinno być dużo innowacyjnych rozwiązań.
Zawartości serwisu nie oceniałem, bo jeszcze się z całą nie zapoznałem
. Oceniałem jedynie wygląd "zewnętrzny", a jak wiadomo liczy się przede wszystkim zawartość, informacje, materiały itp.
Powodzenia WebInside!!!
Dołączony
Wojciech Jurewicz - Proszę nie wysyłać dwóch postów po kolei jeżeli nie jest to konieczne...
Mam małą propozycję:
Mianowicie jak wielu się wypowiadało czcionka w menu jest stanowczo za mała.
Proponuje ją zmienić na rozmiar 11px, i ewentualnie na Tahoma. Bardzo dobrze sie prezentuje Tahoma o rozmiarze 11px i myślę, że by pasowała do waszego serwisu (a zwłaszcza do menu). Ewentualnie możecie też zwiększyć rozmiar czcionki w tekstach z 11px do 12px (też dobrze wygląda). Ale to już od Was zależy.
webinside.pl
- czcionka w menu za mała
- menu poziome (home, forum, o nas itp) nieczytelne
- logo coś mi nie przypadło do gustu
- ogólnie chodzi o wielkość czcionek
+ liczą się intencje
+ brawo za pomysł
forum.webinside.pl
- preloader i ta emotionka
- zróbcie coś z tym scrollbarem bo go wcale nie widać
- jakoś tak skromno jeśli chodzi o design (zwłaszcza o początek strony)
- coś ten szary (srebrny) kolor mi nie przypadł do gustu, przydałoby się połączenie jakiś dwóch kolorów jak standardowo w phpBB
Mimo tych wszystkich wad, mam nadzieję, że serwis WebInside.pl będzie najlepszym serwisem webmasterskim w Polsce (oby nie tylko w Polsce
Zawartości serwisu nie oceniałem, bo jeszcze się z całą nie zapoznałem
Powodzenia WebInside!!!
Dołączony
Wojciech Jurewicz - Proszę nie wysyłać dwóch postów po kolei jeżeli nie jest to konieczne...
Mam małą propozycję:
Mianowicie jak wielu się wypowiadało czcionka w menu jest stanowczo za mała.
Proponuje ją zmienić na rozmiar 11px, i ewentualnie na Tahoma. Bardzo dobrze sie prezentuje Tahoma o rozmiarze 11px i myślę, że by pasowała do waszego serwisu (a zwłaszcza do menu). Ewentualnie możecie też zwiększyć rozmiar czcionki w tekstach z 11px do 12px (też dobrze wygląda). Ale to już od Was zależy.