Wasz wiek

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
Krzysztof Aszkiełowicz
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: Wasz wiek

Post autor: Krzysztof Aszkiełowicz »

Tomasz Sieniek pisze:Fakt, że WebInside.pl odwiedzają ludzie młodzi jest wytłumaczalny na bardzo prostym przykładzie:
"starsi" webmasterzy już wiedzą trochę na temat tworzenia WWW i nie potrzebują pomocy na każdym kroku, więc odwiedzają WebInside czasami.
Natomiast Ci młodsi są początkujący i WebInside jest im potrzebne i dlatego też często z niego korzystają.
A fakt że mają 15-16 lat nie jest wcale żadną przeszkodą, żeby korzystali z serwisu. Wręcz przeciwnie! Jeśli dzięki nam się czegoś nauczą i potem z tego skorzystają w przyszłości, to super!
Ja nie chcę się chwalić, tak jak powiedziałem mam 15 lat i dziwnym trafem jestem redaktorem na WI (dział PHP). Moim zdaniem nie powinno być podziału webmasterów na "starszych" i "młodych" bo ci "młodzi" mogą przeganiać wiedzą, tych "starych". :)
Tomasz Sieniek
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Tomasz Sieniek »

"Pęd" do wiedzy też jest faktem, ale jako starszy (= bardziej doświadczony) jeżeli wiesz jak coś rozwiązać, to po co znowu o tym czytać i się uczyć, skoro masz to w małym palcu?
lqx

Post autor: lqx »

Wg mnie wiek nie ma znaczenia. Jak ktoś jest młody i go interesuje webmasterstwo i te inne rzeczy to po prostu zbiera lekturę i się kształci. Zwłaszcze, że sam sięga po lekturę to wiedza przychodzi łatwo i bez bólu ( a nie tak jak w szkole :d ). Ja sam mam 14 lat, a zaczynałem w wieku 13 i poszło gładko. (bez bólu)
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Post autor: Monika Trawińska »

Myślę że trzeba odróżnić wiek od doświadczenia bo łączycie te dwie rzeczy, a tak naprawdę ilość lat nie jest równoznaczna z doświadczeniem. Ważne jest nie czy ktoś ma 15 czy 65 lat, tylko to jakie ktoś ma doświadczenie w danej dziedzinie. Co z tego że ktoś ma 65 lat, skoro tkwi w danej dziedzinie od kilku dni? A ten 15-latek zajmuje się tym od kilku lat...
Pain_Psycho

Post autor: Pain_Psycho »

Ja mam 14 lat,webmasterstwem zajmuję się od 1,5 roku(czego niestety nie widać,muszę sie podszkolić...)
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Wojciech Jurewicz »

Wiek jak niektórzy mówią nie gra roli, sam wiem że nie raz pomagałem starszym a mi pomagali młodsi, liczą się chęci i możliwości. Na WebInside z pewnością dla każdego z was nie jest ani za wcześnie ani za późno :-D , Ważne jest aby każdy miał świadomość tego co umie i co może zaoferować innym (co jest szczegulnie ważne na forum). Sam przyznam sie do swojego wieku dopiero po urodzinach... :lol:
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mayhen »

Ja tam mam 17 latek, 18 bede mial w ... wigilę :D
lark
Kontakt:

Post autor: lark »

23 lata...

Od kiedy się tym zajmuję? Nie tyle co Wy... kwestia poświęcenia, jednak nie powiem jaki to okres czasu bo nikt mi nie uwierze :-P
Lizard
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Lizard »

to chyba mieszcze sie w sredniej - 16 lat ;)
Szczav
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Szczav »

Mayhen pisze:Ja tam mam 17 latek, 18 bede mial w ... wigilę :D
A ja w listopadzie :lol:
chudkiewicz
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: chudkiewicz »

jak wszyscy to wszyscy :)

25 :)
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: ex »

Hehe.

A ja myślałem, że jestem tu najmłodszy.

15 lat. (rocznik 1988).

Zacząłem się interesować tworzeniem stron WWW jeszcze, gdy nie miałem Internetu to było jakieś 6 lat temu. Tak samo jak kolega Krzysztof Aszkiełowicz.

W webmasterstwie nie liczy się to ile lat mamy, tylko to ile mamy doświadczenia i wiedzy.
Krzysztof Aszkiełowicz
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Krzysztof Aszkiełowicz »

Prawda ex ,ale się troche wtstydzę tego opisu :oops:
No właśnie tylko wiedza jest ważna a nie wiek.
Ja podam przykłąd że pisałem skrypty dla gościa co miał 40 lat i był informatykiem z zawodu.

Ale jestem skromny :oops:
usagi
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: usagi »

Akurat to, czy ktos jest informatykiem nie ma zadnego znaczenia. Za duzo osob myli podstawowe rzeczy: informatyk nie jest osoba, ktora sie zna na wszystkim co dotyczy komputera! Informatyka obejmuje tez ciasne grupy specjalizacji i nie nalezy o tym zapominac.
Dlatego na studiach masz specjalizacje i kierunki. Jestem po studiach informatycznych i NIE umiem grafiki komputerowej, NIE jestem specem od sprzetu i NIE znam sie na kladzeniu sieci.
Moj znajomy sieciowiec jest swietny w Lanach i Wanach i Manach itd, ale jak przychodzi do napisania strony to lezy. Bo informatyka jest tak duza dziedzina, ze nie jestes w stanie byc specem od wszystkiego. Jesli cie interesuja bazy danych to masz tyle jezykow do nauczenia, specyfikacji do wykucia, ze juz ci sie nie chce uczyc grafiki. Bo nie masz czasu, jesli wlasnie w bazach danych chcesz byc dobry.
lark
Kontakt:

Post autor: lark »

Widzisz Usagi... niedokładnie tak...
Kierunek jakim jest informatyka jest bardzo szeroki. Na studiach informatycznych, uczą Cię wszystkiego, jednak osobną kwestią jest to, że w zasadzie tylko z wierzchu 'liżesz' dany temat... A to w jaki sposób to robią to już inna kwestia...
Przykłady? Proszę:

Uczą (w zasadzie wałkują temat Pascala), tylko po co, skoro ja np. koduje w C++
Perl i CGI, kiedy wszyscu używają PHP, ASP i Cold Fusion, które są o niebo szybsze i lepsze od dwóch wymienionych języków...
InterBase - baza, która na ŻADNYM serwerze praktycznie nie jest używana, bo kruluje MySQL, Postgre(polecam) i ORACLE łącznie w DB2
Paint i inne namiastki programów, w czasach, gdzie kruluje Photoshop
HTML - w takim stopniu, że kod pisany po studiach można sobie między książki wsadzić
Durne zadania typu... "napiszcie mi prosżę rotator bannerów(3 rok)", kiedy wszyscy używają do tego celu AdServerów
Stawianie sieci w sposób, który ma niewiele wspólnego z dzisiejszą technologią...
Wałkowanie programów nikomu nie potrzebnych...
Nauka Linux'a na starych dystrybucjach...
Parodia dosłownie. Otrzymujesz tytuł magistra i defacto nie umiesz NIC, bo o wszystkim masz 'lekko' teoretyczne pojęcie...
Taka złota zasada... chcesz się czegoś nauczyć? Weź się za to SAM(A)

Btw... Monia... jakoś podświadomie czuję, że pisałem na darmo, bo potraktujesz to jako OT i mój post wyląduje w koszu... :-P
ODPOWIEDZ