[Nowe formaty plików] jpeg2000

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
wezar

[Nowe formaty plików] jpeg2000

Post autor: wezar »

czy wie ktoś jak zamieścić format jpeg2000 (jp2) na stronie tak aby był widoczny,
mam zainstalowany plugin morgan jpeg2000 i mimo to lipa
KaRoL
Działa
Działa

Re: [Nowe formaty plików] jpeg2000

Post autor: KaRoL »

A nie możesz go przerobić na zwykły format jpg?
wezar

Post autor: wezar »

Nie własnie to musi być format jp2 piszę prace dyplomową o nowych formatach miedzyinnymi o jp2. i chciałem przedstawić porównanie.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

A czym go w ogóle otwierać? Udało mi się stworzyć plik jp2 w programie graficznym, ale nie mogę go niczym otworzyć. Do czego są takie formaty? Jak nie działa na komputerze to co dopiero na przeglądarce. Mimo wszystko coś spróbuję wykombinować.
fene

Post autor: fene »

O ile wiem Corel 11 edytuje ten format co do jego przydatności to mocno żałuje że przeglądarki go nie czytają bo stosunek kompresji do jakości jest zabójczy może nowa wersja IE będzie go czytać jak narazie to jest to dobry format do tworzenia archiwów zdjęć,
a co do głównego pytania nie sądzę by udało się pokazać w przeglądarce zdjęcie w tym formacie chyba że znajdziesz gdzieś plugin i będziesz go ładował po przez skrypt tak jak to ma miejsce w przypadku flasha.
może w ten sposób choć nie wiem czy to tak można zrobić ale to tez jakiś pomysł :lol:
ODPOWIEDZ