eksport z Corela do Flasha
eksport z Corela do Flasha
Jak wyeksportowac grafike z Corela do Flaha by po drodze nie zamieniac jej na raster, tylko by ciagle byla to grafika wektorowa.
Re: eksport z Corela do Flasha
Corel Draw jest stworzony do grafiki wektorowej oraz dużo formatów tejże grafiki, poszukaj wspólnego formatu dla obu programów.
poniewaz flash jest z rodziny macromedia, mze to ci cos podpowie:
mialem podobny problem bo musialem wyeksportowac z corela (bardzo starego) do fireworksa i rzecz w tym zeby zapisac plik .cdr w formie nie skomresowanej (poszukaj w opcjach zapisu). teraz nie wiem jak bedzie we flashu ale w fw to mialem tak, ze poprostu dalem Import> i tam bylo .cdr a jak nie bedzie tego we flashu to importujesz do fireworksa zapisujesz jako .png i importujesz wtedy do flasha... ufff.
mialem podobny problem bo musialem wyeksportowac z corela (bardzo starego) do fireworksa i rzecz w tym zeby zapisac plik .cdr w formie nie skomresowanej (poszukaj w opcjach zapisu). teraz nie wiem jak bedzie we flashu ale w fw to mialem tak, ze poprostu dalem Import> i tam bylo .cdr a jak nie bedzie tego we flashu to importujesz do fireworksa zapisujesz jako .png i importujesz wtedy do flasha... ufff.
Najzwyczajniej w świecie tworzysz grafikę w CorelDRAW i dajesz Kopiuj, a potem Wklej... we Flashu - ot, i cała filozofia... 
brawo KaRoLku
brawo brawo brawo
Jest tylko jedna ale, jezeli zrobisz tak ja mowisz, niektore elementy zostana zdeformowane i nie bedzie to wygladalo jak powinno.
Ja niestety musialem to eksportowac do AI, a potem we Flashu imprortowac, w bardziej skomplikowanych grafikach potrzebne bylo urzycie innych formatow.
pozdrawiam
Jest tylko jedna ale, jezeli zrobisz tak ja mowisz, niektore elementy zostana zdeformowane i nie bedzie to wygladalo jak powinno.
Ja niestety musialem to eksportowac do AI, a potem we Flashu imprortowac, w bardziej skomplikowanych grafikach potrzebne bylo urzycie innych formatow.
pozdrawiam
-
Andrzej Stokowski
- Nowy

- Kontakt:
z corela 11 możesz wyeksportować bezpośrednio do swf
potem go mozesz zaimportowac do flash'a i powinno byc ok
problemy mogą pojawic przy zgrupowanych wielu obiektach - najprawdopobniej cos zgubi - wiec rozgrupuj wszystko przed eksportem
oraz przy bitmapach
pozdro
potem go mozesz zaimportowac do flash'a i powinno byc ok
problemy mogą pojawic przy zgrupowanych wielu obiektach - najprawdopobniej cos zgubi - wiec rozgrupuj wszystko przed eksportem
oraz przy bitmapach
pozdro