[www.dragosystems.prv.pl] krytycznym okiem

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
barthek
Nowy
Nowy
Kontakt:

[www.dragosystems.prv.pl] krytycznym okiem

Post autor: barthek »

witam!
stronka juz troche w sieci istnieje, niemniej jednak bardzo interesuje mnie Wasze zdanie na jej temat. jestesmy wlasnie przed zmiana flasha na stronie glownej i chce zebyscie stronke ocenili przed i po tej zmianie. nie bede sie gniewal jak stronke zjedziecie :) w koncu po to sie pytam aby cos w niej porawic...

a co ja moge o niej powiedziec? stronka jest jednym wielkim placem zabaw. ja i moi kumple z [ds] na niej wlasnie sie wszystkiego nauczulismy/uczymy nadal. to na niej stawialismy pierwsze kroki pierw z HTML, potem z CSS, a dalej z Flashem, CGI, az w koncu przyszedl czas na PHP oraz MySQL.

jednakze wlozylismy w jej wykonanie mnostwo czasu, pracy i energi, takze interesuje mnie efekt tych dokonan.

z niecierpliwoscia czekam na wasze opinie
pzdr
Narzil
Nowy
Nowy

Re: [www.dragosystems.prv.pl] krytycznym okiem

Post autor: Narzil »

Za małe jest okienko z news'ami (update'ami). Za jaskrawe kolory. Top i menu jest dosyć dobre. 6+/10.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Dreen »

1) za jaskrawe
2) za mala ramka na newsy
3) dlugo sie wczytuje (to przedewszystkim)

1) bravo! dawno w tym dziale nie widzialem strony z deklaracja prologu!
barthek
Nowy
Nowy
Kontakt:

no wlasnie jesli chodzi o kolorki....
to jest wlasnie pozostalosc po baaardzo poczatkowym okresie z zycia stronki, a potem narobilismy taaak duzo grafiki i calego tego stuffu do calosci, ze nie chhcialo sie juz zmieniac. ale proponuje zajrzec na strony z artykulami, badz z kursami (HTML, C++, Pascal). tam juz jest mniej wiecej taki d-sign jak byc powinien i mozliwe ze bedzie w przyszlosci...
michu
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: michu »

plagiat ?? http://bootchec.art.pl/ zobaczie dzial flash-->banner . i porownajcie z tym --> http://www.lo2.opole.pl/~dragosystems/f ... banner.htm . a poza tym stronka mi sie nie podoba.
barthek
Nowy
Nowy
Kontakt:

zuberr pisze:plagiat ?? http://bootchec.art.pl/ zobaczie dzial flash-->banner . i porownajcie z tym --> http://www.lo2.opole.pl/~dragosystems/f ... banner.htm .
plagiat?! no,no takie oskarzenia
na dragosystems spojrz na top. NIE UKRYWAMY KTO JEST AUTOREM TUTORIALA I PODAJEMY ZRODLO SKAD POZYSKALISMY TUTORIAL. nic nigdy nie zamierzamy kopiowac, czy wykorzystywac bez zgody autora!!!
a ze strona Ci sie nie podoba.... napisz czemu, wiem ze moze sie nie podobac, ale chodzi mi/nam o konkrety...
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

oh.. pomylilem sie, jednak nie na wszystkich stronach sa prologi >]

poza tym troche mi nie pasuje design elementow formularzy do reszty strony

:!: na niektorych stronach (min na dodawaniu wpisu do xsiegi) jest pare deadlinkow
Flea
Kontakt:

Post autor: Flea »

:]

[-] Kolorystyka
[-] Układ stronki
[-] Plagiat :?

[+]Tak jakoś nic nie znajduje !! :]

Ocena:1/10

A jednyka za to ze nie lubie plagiatów !! :]
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

6+/10, bo mi się podoba, ale teraz mam jedno pytanie. "Dragosystems"? Nie wiem, czy dobrym pomysłem jest takie nazywanie strony. Lepiej by wg mnie było "dragonsystems", bo "dragosystems" może się komuś skojarzyć jednak zdragami, szczególnie jak się widzi pierwszy raz adres strony.
barthek
Nowy
Nowy
Kontakt:

Hygin Delimat pisze:Lepiej by wg mnie było "dragonsystems", bo "dragosystems" może się komuś skojarzyć jednak zdragami, szczególnie jak się widzi pierwszy raz adres strony.
:) no ja sie nie spotkalem z takimi opiniami i skojarzeniami. jestes pierwszy. nazwa zostala wymyslona juz dawno, dawno i nie ma sensu jej zmieniac, poza tym my CHCIELISMY zeby bylo dragosystems, a nie dragon. jak sie pozniej okazalo juz jakas taka firma jest (chyba w hiszpanii) ale coz, my nazwy juz nie zmienimy...
Flea pisze:[-] Plagiat :?
co wy z tymi plagiatami? jakis dowod poprosze! gdzie jest na stronie jakis nie nasz artykul, ktory zamiescilismy i podpisalismy naszym imieniem i nazwiskiem? wszystko jest jasne, kto, i skad. wiec nie zyczymy sobie posadzen o jakikolwiek plagiat. nie spotkaliscie sie nigdy w necie z zamieszczaniem prac innych osob z podaniem autorstwa? ludzie... bez przesady!
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2004 12:03 pm przez barthek, łącznie zmieniany 2 razy.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

dlaczego wciaz nie yciagasz wnioskow? caly czas wstrzymuje sie od oceny tylko ze wzgledu na ciagle obecne bledy, ktore wymienilem (no moze poza ogolnym designem) - drobne usterki, ktorych naprawa trwa chwile a w tej chwili waza ocene ktora chcialbym wam wystawic...
michu
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: michu »

po pierwsze przepraszam, za nie dopatrzenie. za pierwszym razem nie zauwazylem autora. to nie jest plagiat, chociaz na pierwszy rzut oka tak wlasnie sie wydaje. poza tym mogliscie sie wysilic i podac jakis WLASNY przyklad bannera wykonanego we flashu. chcecie nauczac flasha na przykladach nie swojego autorstwa ? cos jest nie tak.

[-] za kolorystyke
[-] za okinkeo z news'ami (za male)
[-] za nieswoje tutoriale
[-] za dlugi czas wczytywania stronki
[-] za kolorystyke (ponownie)
[-] za caloksztalt

[+] --brak--

stronka mi sie ogolnie nie podoba.

ocena: 1/10
Lipka Krzysztof
Kontakt:

Programiści...

Post autor: Lipka Krzysztof »

Jak na programistów, strona zrobiona jest całkiem w porządku, ale dobrze radzę: porozmawiajcie z kimś, kto ma trochę bardziej rozwinięte poczucie piękna :-D .

Moja ocena: 5+/10.
ODPOWIEDZ