WebHandel - co o tym myślicie?
Re: WebHandel - co o tym myślicie?
Największa wada tej strony: z początku nie wiadomo, o czym ona jest. A teraz grafika: to puste miejsce na górze powinieneś czymś wypełnić. Po za tym tam wszędzie są puste miejsca. Strona przeciętna. 5-/10.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Po samym adresie www oraz układzie (jakies stronym, cennik) mozna sie domyslic, ale to cenna uwaga i mozna by sie nad tym zastanowić. np. dodać do logo napis, lub wypełnić to puste, białe miejsce u góry, bo faktycznie nie wiadomo po co ono jest. Moja sugestia: usunąlbym zdecydowanie banner reklamowy, który nie dosc, ze jest w najlpszym miescu strony, to jeszcze nie wiadomo po co jest.Hygin Delimat pisze:N z początku nie wiadomo, o czym ona jest.
reszta całkiem sympatyczna i na miejscu - OK. Pomysł także ciekawy, coś na wzór templatemonsters. Ogolnie pozytywne wrażenia. jestem ZA
Na początek banner. Też mi się nie podoba miejsce. Poza tym ta niebieska otoczka, nie wiem czy jest to kolor obramowania tabelki, wynik tego, że na bannerze jest hyperlink czy jest to część grafiki, ale fakt, że jest to paskudne.
Wygląd interesujący, trochę nie podoba mi się góra strony, bo jest nierównych rozmiarów, ale ogólnie jest bardzo dobrze i estetycznie, a to najważniejsze
(no może poza funkcjonalnością).
Ocena: 8/10 BRAWO !
Ocena: 8/10 BRAWO !
A co myślicie o cenach tych stron?
-
Krzysztof Gaudy
- Nowy

- Kontakt:
Witam !
Ceny jak dla mnie dobre. Ciekawy jestem ile z tego ma webmaster???
www.szablon.pl - podobna tematyka, wiele szablonów z templatemonster i ceny wyższe niż na webhandel, chociaż wiadomo że zależne to jest od tego jak szablon skomplikowany.
Ceny jak dla mnie dobre. Ciekawy jestem ile z tego ma webmaster???
www.szablon.pl - podobna tematyka, wiele szablonów z templatemonster i ceny wyższe niż na webhandel, chociaż wiadomo że zależne to jest od tego jak szablon skomplikowany.
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Gdzies tam czytalem (chyba w newsie), ze sam serwis nie pobiera prowizji od szablonow (czyli ze calosc idzie do autora)... Troche dziwne, jesli tak jest w rzeczywistosci to na czym oni chca zarabiac?Krzysztof Gaudy pisze:Ceny jak dla mnie dobre. Ciekawy jestem ile z tego ma webmaster???
widziialem kiedys projekt czegos podobnego, uwazam ze pomysl super
wiekszosc z tych projektow znam. ale naprawde good idea.. przydal by sie jeszcze mechanizm aukcji...
a co do strony - mnie tam niczego nie brakuje, nic nie przeszkadza. jest czytelnie -8/10
a co do strony - mnie tam niczego nie brakuje, nic nie przeszkadza. jest czytelnie -8/10
Witam.Wojtek Kocjan pisze: Gdzies tam czytalem (chyba w newsie), ze sam serwis nie pobiera prowizji od szablonow (czyli ze calosc idzie do autora)... Troche dziwne, jesli tak jest w rzeczywistosci to na czym oni chca zarabiac?
Idziemy w kierunku pozyskiwania uzytkowników , a jak wiecie płatne usługi zniechęcają. Jedyną usługę płatną jaką wprowadzimy w najbliższym czasie , to platna reklama sms w róznej formie.Nic na siłe , do reklamy nie zmuszamy a korzystanie z serwisu będzie jak najbardziej za darmo.Przeciez o to wszystkim chodzi.
Pomalutku dopracujemy serwis wizualnie , opierając sie na Waszych uwagach i opiniach , za co serdeczne dzięki
Przemysław.F webhandel.pl
-
Krzysztof Gaudy
- Nowy

- Kontakt:
Witam !
Ja myślałem, że z 30% bierzecie... nie wiem jak to się Wam opłaci, ale cóż... nie moja sprawa. Pomysł dobry, ciekawy jestem czy wypali - waunkiem jest duża ilość szablonów wydaje mi się.
Ja myślałem, że z 30% bierzecie... nie wiem jak to się Wam opłaci, ale cóż... nie moja sprawa. Pomysł dobry, ciekawy jestem czy wypali - waunkiem jest duża ilość szablonów wydaje mi się.
Warunkiem jest duza liczba uzytkownikówKrzysztof Gaudy pisze:Witam !
Będziesz chciał sie zareklamowac , to wtedy na Tobie zarobię
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

No coz, ja tego nie uwazalbym za blad.. Ty tworzysz platforme do kojarzenia autorow z klientami: zapewniasz miejsce na serwerze, ladna prezentacje oferty, mozliwosc dotarcia do wielu ludzi itd - mysle ze calkiem w porzadku z Twojej strony byloby pobieranie 5% czy 10% od dokonanych transakcji.. Działanie bez prowizji jest bardzo szczytne, ale zadaj sobie pytanie - jak długo będzie Cię na to stać?PrzemekF pisze:Bo przecież to nie ja produkuje hurtowo te projekty , tylko Wy sobie projektujecie i wystawiacie Wasze prace na sprzedaż.Błędem byłoby , zebym ja darmozjad , szarpał prowizje z Twojej pracy.
Wojtek, bez urazy ale.. opowiadasz glupoty
Jest ogrom programistow, grafikow ktorym sie po prostu nudzi a jest takze w ich interesie taki projekt..
server - juz za 130 zl na rok mozna kupic dobre miejse, rynek jest przesycony ofertami hostingowymi. mozna takze znalezc sponosra..
domena - rowniez mozna znalezc sponsora na domene, mozna takze ja kupic za ?? soryy.. teraz mnie zagioles
nie wiem ile kosztuja *.pl ...
razem - nie jest to drogi biznes, a moze sie oplacic..
server - juz za 130 zl na rok mozna kupic dobre miejse, rynek jest przesycony ofertami hostingowymi. mozna takze znalezc sponosra..
domena - rowniez mozna znalezc sponsora na domene, mozna takze ja kupic za ?? soryy.. teraz mnie zagioles
razem - nie jest to drogi biznes, a moze sie oplacic..
ja tylko na marginesie krociotko - wiecej nie chce pisac bo wierzcie mi duzo jadu by poszlo...
a o co mi chodzi ? najprosciej o psucie rynku. tak tak panowie kopiecie dziury w ktore kiedys sami powpadacie. juz mozecie sobie wyobrazic dyskusje z przyszlym... a raczej niedoszlym klientem - no to ile za stronke ? - 1000 pln - 1000 ? panie ja kupie taka za 100 ... (*tu wpisac adres stronki, czy nawet allego - wtfd ?)
pomyslcie nad tym
oczywiscie powaznych firm - zarowno zlecajacych jak i wykonujacych - tudziez osob dla nich pracujacych to nie dotyczy, ale naprawde dziwie sie na tak entuzjastyczne przyjecie tego typu pomyslow...
a jak to sie ma z punktu widzenia grafika ktory chce skorzystac z czegos takiego ? robi projekt i czeka bog wie ile na jakiekolwiek wynagrodzenie za niego. a i tak gwarancji nie ma zadnej. poza tym takie projekty 'przejmuje' kilku 'szybkich' grafikow i oni jako jedyni cos z tego beda miec. to nastepny powod dla ktorego moje zdziwienie nie ma granic - jako klient (maly i nie dbajacy zbytnio o internet) sam bym sie cieszyl z takie koncepcji. ale ludzie - czy wy jestescie klientami czy wykonawcami ??
w kazdym razie powodzenia zycze...
a o co mi chodzi ? najprosciej o psucie rynku. tak tak panowie kopiecie dziury w ktore kiedys sami powpadacie. juz mozecie sobie wyobrazic dyskusje z przyszlym... a raczej niedoszlym klientem - no to ile za stronke ? - 1000 pln - 1000 ? panie ja kupie taka za 100 ... (*tu wpisac adres stronki, czy nawet allego - wtfd ?)
pomyslcie nad tym
oczywiscie powaznych firm - zarowno zlecajacych jak i wykonujacych - tudziez osob dla nich pracujacych to nie dotyczy, ale naprawde dziwie sie na tak entuzjastyczne przyjecie tego typu pomyslow...
a jak to sie ma z punktu widzenia grafika ktory chce skorzystac z czegos takiego ? robi projekt i czeka bog wie ile na jakiekolwiek wynagrodzenie za niego. a i tak gwarancji nie ma zadnej. poza tym takie projekty 'przejmuje' kilku 'szybkich' grafikow i oni jako jedyni cos z tego beda miec. to nastepny powod dla ktorego moje zdziwienie nie ma granic - jako klient (maly i nie dbajacy zbytnio o internet) sam bym sie cieszyl z takie koncepcji. ale ludzie - czy wy jestescie klientami czy wykonawcami ??
w kazdym razie powodzenia zycze...
Witam.
Nie wiem , czy Pana dobrze zrozumiałem ale postaram sie odpowiedziec na to pytanie z mojego punktu widzenia.
Mowi Pan , ze ceny projektów dzieki takim serwisom lecą na łeb i projektanci mogą miec do mnie pretensje , ze takie cos publikuje.Zgoda , niech mają! Ale prosze Pana , czasy kiedy za zlecenie projektu przecietnego serwisu bralo sie po 2000zl , cale szczescie pomalu mijają. Przeciez w dzisiejszych czasach , kazdy chce zaistniec w tej wielkiej pajęczynie , kazdy chce miec soja wlasna strone domową. A czy Pan jak ma kolo siebie 2 sklepy spożywcze i w jednym ten sam chleb kosztuje 2zl a wdrugim 3,50zl , kupuje Pan ten za 3,50zl , bo ekspedientka ma piekne oczy?
Następny przyklad.
W takim razie rowniez nalezy skarcic polskie serwisy webmasterskie np: webinside , lub webhelp. Dlaczego publikują porady z zakresu programowania php,mysql,html , czy robienia tutoriali.
Robią złą prace , przeszkadzają w zarabianiu pieniążków. Bo im internauta głupszy , tym wieksza szansa na jego pozyskanie i wyssanie większego szmalu. Ja przykladowo często korzystalem z darmowych lekcji programowania z sieci i dzieki temu nie zlecilem prywatnej firmie oskryptowania mojego serwisu.Zaoszczedziłem , bagatela 1300zl.
Napisalem w ten sposób , bo nie wiem , czy Pana dobrze zrozumiałem.Ale wydaje mi sie , ze tak.
Takie juz jest to cholerne zycie , jednym sie podoba to co robie , inni z kolei mnie karcą. Ale serwis bedziemy dalej rozwijac dla uzytkowników.
Głowa do góry
Przemysław
Nie wiem , czy Pana dobrze zrozumiałem ale postaram sie odpowiedziec na to pytanie z mojego punktu widzenia.
Mowi Pan , ze ceny projektów dzieki takim serwisom lecą na łeb i projektanci mogą miec do mnie pretensje , ze takie cos publikuje.Zgoda , niech mają! Ale prosze Pana , czasy kiedy za zlecenie projektu przecietnego serwisu bralo sie po 2000zl , cale szczescie pomalu mijają. Przeciez w dzisiejszych czasach , kazdy chce zaistniec w tej wielkiej pajęczynie , kazdy chce miec soja wlasna strone domową. A czy Pan jak ma kolo siebie 2 sklepy spożywcze i w jednym ten sam chleb kosztuje 2zl a wdrugim 3,50zl , kupuje Pan ten za 3,50zl , bo ekspedientka ma piekne oczy?
Następny przyklad.
W takim razie rowniez nalezy skarcic polskie serwisy webmasterskie np: webinside , lub webhelp. Dlaczego publikują porady z zakresu programowania php,mysql,html , czy robienia tutoriali.
Robią złą prace , przeszkadzają w zarabianiu pieniążków. Bo im internauta głupszy , tym wieksza szansa na jego pozyskanie i wyssanie większego szmalu. Ja przykladowo często korzystalem z darmowych lekcji programowania z sieci i dzieki temu nie zlecilem prywatnej firmie oskryptowania mojego serwisu.Zaoszczedziłem , bagatela 1300zl.
Napisalem w ten sposób , bo nie wiem , czy Pana dobrze zrozumiałem.Ale wydaje mi sie , ze tak.
Takie juz jest to cholerne zycie , jednym sie podoba to co robie , inni z kolei mnie karcą. Ale serwis bedziemy dalej rozwijac dla uzytkowników.
Głowa do góry