[layout] projektowanie stron

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
Krzysztof Gaudy
Nowy
Nowy
Kontakt:

[layout] projektowanie stron

Post autor: Krzysztof Gaudy »

Witam !

Z miesiąc temu prosiłem o ocenę mojego serwisu, a że oceny były niskie zrobiłem coś nowego i znowu proszę wszystkich którzy mają chwilę, aby zobaczyli to, co jest pod następującym adresem: http://www.webstudio.and.pl/projekt.jpg
Jeśli oceny będą między 6,5 a 10 to zabieram się za programowanie tego projektu, a jak mniejsze to biorę się za następny projekt :-)
Diesel

Re: [layout] projektowanie stron

Post autor: Diesel »

całkiem fajne
podobają mi się te ramki wewnętrzne
troche nie leży jednak to menu w pomarańczowym pasku
ogólnie przyjemna stronka

a zresztą ja sie nie znam ;)

pozdrawiam
6+/10
Narzil
Nowy
Nowy

Post autor: Narzil »

Właściwie strona nie jest zła. Logo jest jakby rozmazane, ale to pewnie dlatego, że zapisałeś plik ze zmniejszoną jakością. Strona jest przyjemna dla oka, łatwa nawigacja, ogółem strona jest OK, kolorystycznie prezentuje się dobrze. 7/10.
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

no ta strona wyglada bardzo przyzwoicie - wszystko na miejscu, dobre kolorki, nieszablonowa, ale te zdjecia wsrodku juz chyba gdzies widzialem (sa darmowe czy nie?!). ogolnie ciekawey projekt

7/10
Krzysztof Gaudy
Nowy
Nowy
Kontakt:

Dzięki

Witam !

Dziękuję za opinie, już zacząłem w takim razie programować tę stronę. Zdjęcia na pewno wiele osób widziało gdyż wszystkie jakie się tam znajdują są na www.sxc.hu (ta klawiatura w nagłówku też).
Jeszcze raz dziękuję za (dobre :-D ) opinie.
rafal

ocena

Post autor: rafal »

nic mi sie nie wyświetliło ;-(
Krzysztof Gaudy
Nowy
Nowy
Kontakt:

Witam !

Bo projekt został już "wdrożony" :wink: i można go oglądać pod http://www.webstudio.and.pl

Pozdrawiam !
Krzysztof Sziwa

dlugo sie laduje (http://www.webstudio.and.pl ) pozatym pod ie wyglada dobrze a od mozilla srodek sie rozjezdza...
Krzysztof Gaudy
Nowy
Nowy
Kontakt:

Witam !

Czas ładowania - zgadzam się, jutro-pojutrze odchudze zdecydowanie.
Co do mozilli to strona robiona jest na tabelkach i stylach pod IE. Z mozilli w statystykach mam 1,4% więc z czystego lenistwa nie będę tego dopracowywał pod mozille :lol:
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

To co chcę powiedzieć zostało już w większości powiedziane więc przedstawię rzecz, która mnie najbardziej rzuciła się w oczy. Logo wg mnie jest dość kiepskie, zdjęcie ładne ale jego jakość mnie dobija. Strona ogólnie prezentuje się "przeciętnie". Wystawiam tu notę 6/10
Krzysztof Gaudy
Nowy
Nowy
Kontakt:

Witam !

To znaczy co Cię dobija w tym zdjęciu (i którym dokładnie apropo). Długo się ładuje? Zła jakość? Co do logo, to trudno mi tutaj cokolwiek powiedzieć. Tutaj wydaje mi się, że co kto lubi - jednemu się spodoba, drugiemu nie.
Proszę podaj informacje odnośnie tego zdjęcia, co dokładnie miałeś na myśli.
Jeśli ktoś znajdzie jeszcze chwilę, proszę o wszelkie komentarze. Wielkie dzięki Hygin za opinie - oby jak najwięcej takich.
Z tym logo coś pomyśle,
może coś wymyśle :)
Narzil
Nowy
Nowy

Post autor: Narzil »

Barnaba pisze:dlugo sie laduje (http://www.webstudio.and.pl )
Krzysztof Gaudy pisze:zas ładowania - zgadzam się
Mi się załadowało od razu po kliknięciu na link.
Rzeczywiście nad logiem mógłbyś popracować.
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

Zprecyzuję. Głównym mankamentem loga jest wada wszystkich gradientów zapisanych w jpg, czyli "ostre" prześcia między kolorami. Szczególnie się to uwidacznia na obrazkach, które są w jednej kolorystyce (patrz: logo).
Krzysztof Gaudy
Nowy
Nowy
Kontakt:

Witam !

OK, ok - logo postaram się zrobić nowe.
Strona zajmuje dużo i długo się ładuje, ale to przez to iż (z lenistwa i braku czasu) zapisałem cały środek strony jako jpg (ten napis Projektowanie stron www oraz rysunki są połączone jako jeden duży jpg zapisany z 90% kompresją :( ) To jest oczywiście do zmiany, chciałem jak najszybciej zastąpić poprzednim projekt tym obecnym - zdecydowanie bardziej udanym.
Dziękuję za komentarze, na pewno się przydadzą.
Krzysztof Sziwa

wydaje mi sie ze skoro chcesz na swojej witrynie sprzedawac stronki a niewatpliwie tak jest to po pierwsze nie powinienes miec problemow z wlasna stronka a po drugie nie powinienes mowic ze ci sie nie chce - tylko dostosowac strone rowniez pod mozille te 1,4% to moze byc jakas duza firma a co za tym idzie i duza kasa...
ODPOWIEDZ