[photoshop] zwykle ksztalty

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.
dzieciol4
Nowy
Nowy

[photoshop] zwykle ksztalty

Post autor: dzieciol4 »

Witam!
Albo zglupialem albo nie moge tego znalesc albo sam nie wiem. W corelu pstrykam sobie guziczek i moge narysowac zwykly kwadrat, zwykle kolko, zwykla elipse, trojkacik itd. itp. A gdzie ja to znajde w photoshopie ?? Czy musze kombinowac ze sciezkami?? Chodzi mi o zwykle ksztalty puste w srodku :) Nie wiem czy ja znalesc tego nie moge w opcjach czy tego nie ma. Dzieki za odp.
intol
Nowy
Nowy

Re: [photoshop] zwykle ksztalty

Post autor: intol »

W nowszych Photoshopach pod jednym przyciskiem może kryć się kilka (wystarczy np. na gąbce kliknąć prawym przyciskiem). Rysowanie figur też tam gdzieś jest (sprawdź helpa w razie czego....).
LoveBeer
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: LoveBeer »

afaik nie zrobisz 'na raz' pustych ksztaltow. ps to nie wektorowka wiec pewno dlatego. w kazdym razie jesli chcesz uzyskac to o czym mowisz zrob ksztalt 'pelny' i potraktuj go stroke'em a potem ustaw fill na 0% (mozna tez dac 'create layer' ze stroke'a, dac select glownej figury, i delete na nowej warstwie stroke. teraz wywalasz warstwe figury i zostaje ci sam kontur i to juz jako raster....) choc powatrzam - afaik - znam magikow ktorzy wszystko zrobia wiec moze i takie cos tez potrafia z jakiegos skrotu klawiszowego or sth ;)
dzieciol4
Nowy
Nowy

Post autor: dzieciol4 »

love wlasnie o czyms takim myslalem ale sadzilem ze mozna prosciej :) dzieki za odp
ODPOWIEDZ