Mam pytanie. Jak zwykle nie wiem jak przedstawic problem jasno i wyraznie ale postaram sie. Licze na zdanie osob doswiadczonych ktorzy maja z tym doswiadczenie.
Otoz zalozmy ze zarejestrowalem domene mojanazwa.pl w nazwa.pl.
Zalozmy ze wykupilem pakiet na serwerze u providera: jakisprovider.pl
I tak.
Mam u jakisprovider.pl konto o nazwie: mojanazwa.
Bez przypisanej domeny moj adres wyglada tak: www.mojanazwa.jakisprovider.pl
Zalozmy ze nie przypisano domeny do mojego konta i jak chcem sie dostac na moja stronke to wpisuje adres stronki: www.mojanazwa.jakisprovider.pl
Ok strona sie wyswietla.
Teraz tak:
Admin przypisuje mi do konta domene mojanazwa.pl i gdy chcem sie dostac na stronke wpisuje mojanazwa.pl i jest, wyswietla sie moja stronka.
ALE. gdy chcem dostac sie na moja stronke poprzez adres zwykly czyli wpisuje: www.mojanazwa.jakisprovider.pl to moga byc takie sytuacje (zalezne od konfiguracji na serwerze):
- po wpisaniu www.mojanazwa.jakisprovider.pl pojawia sie strona mojego providera o adresie www.jakisprovider.pl a nie moja stronka. Dlaczego?
Poniewaz nie zostal przypisany adres do mojego konta www.mojanazwa.jakisprovider.pl -
i co radzicie? przypisac jeszcze do konta www.mojanazwa.jakisprovider.pl czy pozostawic tylko przypisana domene mojanazwa.pl?
Oczywiscie bedzie korzystany serwis i reklamowany w domenie mojanazwa.pl (adres prawdziwy bedzie calkowicie zamaskowany). Jednak przeciez jest chyba mozliwosc ze ktos dostanie sie na moj serwis za pomoca adresu prawdziwego czyli www.mojanazwa.jakisprovider.pl - bo np. wyszukiwarka taki zaindeksuje?
CO RADZICIE?! Dzieki za wszelkie odpowiedzi i sorry za dlugi tekst ale inaczej nikt by mnie nie zrozumial ( jak zwykle