[Oceń] Active Design

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Hygin
Moderator
Kontakt:

[Oceń] Active Design

Post autor: Hygin »

Tak jak w temacie. Oceńcie http://activedesign.glt.pl. Wszystkie sugestie i słowa krytyki mile widziane.
Wolverine
Nowy
Nowy

Re: [Oceń] Active Design

Post autor: Wolverine »

Server Failure: The name server was unable to process this query.
Dawid Pytel
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Dawid Pytel »

Jesto to strona komercyjna oferująca swoje usługi z zakresu webdesignu itp. więc trzeba ją trochę mocniej skrytykować.

Więc...
- ten krab to chyba przez przypadek się tam znalazł, nie ma on żadnego związku z tematyką strony
- czcionka w topie kiepsko wygląda. na początku pomyślałem ze z powodu wygenerowania obrazka w PHP ale.... zablokowales prawy przycisk i myszy i nie moglem sprawdzic, czemu?
- jeżeli postanowiłeś używać języka angielskiego to rób to na całej stronie (zwłascza menu) jest to brak konsekwencji
- ogólnie bardzo ubogo z grafiką, różne kolory pierwszych liter tytułów raczej drażnią niż ładnie wyglądają
- strona ogólnie nieczytelna zwłascza zawartość podstron, zle ze znika menu po lewej stronie co powoduje ze jest bardzo niewygodna w nawigacji

Tak wiec... jescze sporo pracy przed Toba zanim cos dobrego z tego wyjdzie. Wiec ze ocena jest troche brutalna ale taki jest rynek i sporo czasu minie zanim dzieki tej stronie zlapiesz jakiegos klienta.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Podobnie stwierdzam jak Dawid.
Zablokowałeś prawy przycisk myszy i zablokowałeś zaznaczanie tekstu. Żeby sprawdzić jak to naprawdę wygląda w kodzie musiałem się przedzierać przez dwa różne adresy. Teraz wiem , że oryginalny adres strony to http://free.of.pl/h/hdgraf/.
Trudno jest najechać na przyciski w menu - zbyt małe.
Nie podoba mi się też coś takiego jak częściowe pokazywanie grafiki w miniaturce. Przecież to ode mnie zależy czy będę chciał obejrzeć duże powiększenie, ale najpierw muszę zobaczyć małe. Dla ludzi z modemem to strata czasu i pieniedzy. Obrazki otwierają się po kilka minut - u mnie na stałym łączu - co dopiero u modemowców?
Wybrałem kategorię i nie wiem jak powrócić teraz do menu...Trudno się w ogóle domyślić do czego są te cztery zakładki na górze.
Nie podoba mi się, że pierwsze literki są innego koloru. To tylko przeszkadza.

Ocena: ??/10
Sam już nie wiem co wystawić. Nie ma tu nic do oceniania oprócz kraba i małego graficznie menu... :?
Narzil
Nowy
Nowy

Post autor: Narzil »

Dawid Pytel pisze:(...)- czcionka w topie kiepsko wygląda. na początku pomyślałem ze z powodu wygenerowania obrazka w PHP ale.... zablokowales prawy przycisk i myszy i nie moglem sprawdzic, czemu?(..)
Dokładnie. Czcionka kiepsko się prezentuje. Logo całe mi się za bardzo nie podoba. Napisy home, grafika... nie bardzo pasują. Lepiej by było gdyby były tam obrazki. Menu znika, co troche utrudnia nawigację. Zamiast linka "do spisu, powinno się tam znaleźć menu. 3/10.
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

Dobra, widzę swój błąd (i to nie jeden :) ). Mam nowy pomysł, do którego się przyłożę bardziej, dziękuję za opinie :-D .
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

strona komercyjna na darmowym serwerze, wyglada tragicznie, nie wiadomo po co ten krab, nieciekawe menu, zero spojnosci, zle dobrane kolory,

"Zbiór projektów" znaczy dla mnie troche wiecej niz 3 i to wsumie malo ciekawe,

"Prezentujemy dobre pomysły i wysoką jakość wykonania, z łatwością osiągamy zamierzony efekt według kryteriów i upodobań klientów." - mam duze watpliwosci co do tego zdania...

zbyt wysokie ceny jak na poziom uslug ktory prezentujesz:
Logo firmowe - 50 a 300zł.
Wizytówka - 70zł - 500zł.
Broszura - 100zł - 1000zł.
Reklama prasowa - 50 - 700zł.

IMHO stronka wyglada jakbys chcial kogos naciagnac...

1/10
ODPOWIEDZ