Vivus progam partnerski - wasze opinie

Pomoc z zakresu opracowania strategii dla funkcjonowania komercyjnych serwisów internetowych, wprowadzania płatnych treści, a także uczestnictwa w programach partnerskich dla webmasterów.
Nemon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Vivus progam partnerski - wasze opinie

Post autor: Nemon »

Co sądzicie o PP z Vivus, z jakiego pośrednika skorzystać najlepiej. Jakie są wsze opinie o tym programami. Warto się w to bawić. Mam jeden artykuł o Vivus antyranking.blogspot.com/2016/04/vivus-opinie-pierwsza-pozyczka-gratis.html który generuje nieco ruchu i zastanawiam się co tam wrzucić. Czy może lepiej jakieś reklamy kontekstowe?
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Vivus progam partnerski - wasze opinie

Post autor: AdamAGP »

Zdecydowanie lepiej PP, z reklamy kontekstowej będzie znacznie mniej, przy czym to zależy od samego artykułu na ile jest tematyczny i czy zachęca do skorzystania z oferty i przejścia do formularza. Twój moim zdaniem zachęca.

Jeśli chodzi o wybór PP, to moim zdaniem Bankier najlepszy, ma dobre stawki i jest w miarę niezawodny, ale wszędzie zdarzają się reklamacje. Nie wiem jaka stawka Vivus jest w AgoraPerformance i Comperii, możesz porównać, jeszcze ewentualnie TMefekt od Totalmoney. Porównaj stawki i przetestuj. W Bankier kampanię Vivus ma model rozliczeń CPL+CPS, ale są też stricte CPS, co lepsze to trudno powiedzieć. Trzeba sprawdzić samemu.

Zamieść sobie też w tym artykule o Vivus http://antyhaczyk.blogspot.com/2015/05/ ... yczki.html

Jak będziesz mieć dużo wniosków, to możesz spróbować negocjować stawki. Przy czym stawka jest ważna, ale liczy się też sam system, czy "nie gubią" się Leady. Trudno powiedzieć, który system jest najlepszy.
Nemon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Na razie wrzuciłem TMefekt z Totalmoney, potem przetestuję bankiera
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

Ja bym zaczął od Bankier, teraz są wakacje i z jednej strony ludzie już na urlopach z drugiej mogą potrzebować na wakacje. Ogólnie jest to kiepski okres do testów skuteczności PP
Nemon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Rzeczywiście nic się nie dzieje, no ale zobaczymy. Może po wakacjach coś ruszy. Na razie zostawiam jak będzie lipa to przetestuję tego Bankiera
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re:

Stypa jest teraz jak nie wiem, niestety środek lata jest zawsze dotkliwy dla branży internetowej, jak jest upał to ludzie nie siedzą przy komputerach tylko w ogródku lub nad wodą, najgorzej jest w weekendy. Jedynie chyba branża turystyczna ma swój sezon w tym okresie. Nawet telewizja emituje same powtórki seriali ;) Trzeba mieć tego świadomość i po prostu zaakceptować, że tak jest co roku i koniec. Trzeba być na to przygotowanym.
Nemon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Zmieniałam na Bankier.pl to znaczy ten ich system partnerski, jest słabsza stawka ogólnie, ale za to jest CPL+CPS, zobaczymy czy będzie więcej wniosków szło. Powinno być więcej, skro już samo wypełnienie danych jest zliczane pod CPL. No zobaczymy jak Bankier wypadnie.
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

U mnie się też najlepiej sprawdza z Bankiera, chociaż inni dają wyższe stawki, to z Bankiera mam najwięcej wniosków jakoś. Agora teraz podobno się dogaduje bezpośrednio z Vivusem i mi tam przysłali maila, że będą wprowadzać stawkę 150 CPS, to jest już spora różnica, ale nie wiem czy nie będzie gorszej walidacji.
Nemon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Popadało to całkiem jak dla mnie, jeśli chodzi o te systemy partnerskie. Jak się zaczęła pandemia to pożyczki wycofały pierwszą darmową i rynek afiliacyjny zdechł. Teraz stopy procentowe poszły do góry i nawet leasingi pozdychały. Jedynie może niektóre lokaty coś tam generują w programach partnerskich.
ODPOWIEDZ