Jak rozleklamować blog?

Dyskusje pod okiem specjalistów o analizach rynku, strategiach kampanii reklamowych w sieci oraz monitoringu stron WWW.
ODPOWIEDZ
d3d3

Jak rozleklamować blog?

Post autor: d3d3 »

Witam wszystkich serdecznie.

Założyłem w styczniu blog, podumierał do marca później były problemy z serwerem. W maju go reaktywowałem.

Jeszcze w marcu kiedy współpracowałem z kess snug i dodawałem tam poradniki był jakikolwiek ruch na blogu (3.000 miesiecznie, jak na blog w miarę przyzwoicie). Niestety współpraca się sypła i teraz nie mam pojęcia jak trafić do ludzi.

W google trudno się wybić bo stron związanych z IT jest niesamowicie dużo, staram się jednak jakoś nadgonić dawną pozycję, niestety pozycjonowanie z allegro nic nie daje, dlatego mam do Was pytanie -

jak dobrze rozleklamować blog? Łatwo odpowiedzieć jeśli chodzi o forum, serwis ale o blog (wielo)tematyczny?

Gwoli ścisłości piszę o linuksie (używam go od 3 lat i wiem co nie co), przymierzam się do tutoriali o Pythonie, pozatym można dowiedzieć się conieco o PHP, MySQL i językach działających po stronie klienta - HTML, CSS, JavaScript (wkrótce), jQuery (moja ukochana :D).
Kode
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Jak rozleklamować blog?

Post autor: Kode »

Możesz zacząć katalogować swój blog. Możesz pisać artykuły do precli. Możesz komentować inne tematycznie związane z "Tobą" blogi, dodając swój adres www. Równie dobrze możesz pisać posty na linuksowych forach, z linkiem do bloga w stopce.
Możliwości jest wiele...
zakręcony
Nowy
Nowy

Post autor: zakręcony »

Ja bym zaczął od podaj adresu tutaj... ;)
d3d3

Post autor: d3d3 »

A proszę bardzo : www.d3d3.freeiz.com
Siemen
Nowy
Nowy

Post autor: Siemen »

Coś nie działa ;-)

Powiedz mi czemu chcesz mieć dużą oglądalność na blogu, chcesz na nim zarabiać czy lubisz jak dużo osób go czyta :) ?
Jeśli to pierwsze to zalecam kupno domeny, ten adres wygląda strasznie.
nico

Post autor: nico »

Samemu bierz się za reklamę.. SeoAdder (katalogowanie) + precle + adwords dają świetne efekty!
seotroll
Kontakt:

Post autor: seotroll »

Nico, no sorry bardzo ale widzę te twoje posty chwalące addera na każdym forum, na którym goszczę. Zminiaj nicki, rób uniki, bo cię namierzą ;)

ps. wiem, mój pierwszy post ale staram się pisać/rozpocząć pisanie w dziedzinach, na których się znam a tam już wszędzie adder, adder, adder...
Prysiu
Kontakt:

Post autor: Prysiu »

Na szczęście większość osób interesujących się pozycjonowaniem trafia na forum PiO, gdzie można się łatwo dowiedzieć, że SeoAdder jest do niczego :)
Lena
Kontakt:

Post autor: Lena »

Temat stary ale może komuś się jeszcze przyda. Na dzień dzisiejszy katalogami to już za dużo się nie zdziała niestety. Pozostaje ci albo kupowanie artykułów sponsorowanych, fora czy też wymiana linkami
ODPOWIEDZ