Proszę Was o poradę, od kilku lat hobbistycznie tworzę strony internetowe, również jako zleceniobiorca. Do tej pory tworzyłem strony statyczne, jeśli klient życzył sobie mieć możliwość edycji treści części strony, robiłem stronę w Wordpressie lub Joomli odpowiednio modyfikując szablon. Męczy mnie jednak fakt, że aby dać klientowi możliwość edycji np. jednej podstrony menu, używam 'całego' Wordpressa.
Obecnie historia się powtarza, muszę przygotować stronę dla małej firmy, która także chce mieć pod linkiem 'Oferta' kilka kategorii produktów (możliwość wejścia w kategorię/produkt, gdzie będzie krótki opis i zdjęcie). Oczywiście chcą mieć możliwość samodzielnej edycji produktów. Ma to być tylko prezentacja, bez sklepu itp.
Jaki kierunek obrać biorąc pod uwagę, że znam tylko podstawy php i sql?
Czy macie jakiś złoty środek? Mi do głowy przychodzi albo nauczenie się php i sql (choć to trochę potrwa, a zależy mi dość mocno na czasie) albo nauka stworzenia szablonu do Wordpressa. Chyba, że ktoś ma jakieś inne złote środki, może inny, prostszy CMS, do którego szybciej dostosuję stronę statyczną, a klient otrzyma prostszy i bardziej przejrzysty panel admina.
Jaki CMS dla małej firmy?
Re: Jaki CMS dla małej firmy?
Zrób sobie na potrzebę strony system CMS sam a przy następnych projektach rozwijaj i takim sposobem będziesz miał bardzo elastyczny i przejżysty system cms z łatwą obsługą dla klienta.