Nietypowy błąd przy wywołaniu funkcji

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
romseb
Nowy
Nowy

Nietypowy błąd przy wywołaniu funkcji

Post autor: romseb »

witam

Mam kłopot z błędem, z którym nie spotkałem się nigdy wcześniej. Również objawy są nietypowe. mianowicie wywołanie funkcji powoduje odcięcie wykonania kodu który występuje w kolejnych liniach. Po prostu dalej jakby nic nie było. Funkcja jest bardzo prosta, i ma zwracać ścieżkę aktualnie działającego skryptu, ale bez jego nazwy:

Kod: Zaznacz cały

function selfurl() {
        $s = empty($_SERVER["HTTPS"]) ? '' : ($_SERVER["HTTPS"] == "on") ? "s": "";
         $protocol = strleft(strtolower($_SERVER["SERVER_PROTOCOL"]), "/").$s;
         $port = ($_SERVER["SERVER_PORT"] == "80") ? "" : (":".$_SERVER["SERVER_PORT"]);
         $sub = str_replace(basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']), '', $_SERVER['SCRIPT_NAME']);

return $protocol."://".$_SERVER['SERVER_NAME'].$port.$sub;

}
Wystarczy kod wywołania tej funkcji, i próba wyświetlenia zwracanej wartości, aby nie tylko nie wyświetlił wartości, ale odciął wykonanie tego co jest dalej.

Mozę ktoś mi podpowie co sprawdzić.. Bo jest to tak prosta funkcja , że nie wiakdomo gdzie szukać błędu.

Pozdrawiam i dziękuję

romseb
ODPOWIEDZ