Dlatego chciałbym wszcząć wątek, templatów storn pochodzących ogólnie z internetowego kosmosu. Oburzających się na myśl o kupnym templejcie, pragnę prosić o chwilę refleksji (bo przecież jedynie dobrze działajacy template istnieje wtedy, kiedy sam go napiszę) i ciepłe wspomnienie chwil, kiedy sami zaczynali swoją trnsscendentną wędrówkę przez webmastering
Toteż pragnę przedstawić taki oto kejsik: strona flashowa.
Uruchamią ją plik html, ten zaczytuje XML'a który uruchamia swf'a. Super! żadna polska czcionka się nie ładuje. Konwersja pliku XML do UTF-8 nic nie zmienia. Próbowałem konwertować plik gżegżółką, w edytorze KeD zmieniłe opcje ustwienia kodowania aplikacji na UTF-8 i zmieniłem stornę pliku na tenże. Zero zmian. Stąd przypuszczenie, że za całość być może odpowiada jakiś plik AS lub inne cudo. Probelm w tym że nie wiem do końca gdzie szukać, co zmiemnić i ew. jak ponownie skompilować całość aby zechciało świecić polską czcionką. I tym otoo soposobem, cchiałbym przyczynić się do rozłożenia wątku na czynniki 1sze co być może ułatwi życie przyszłym poszukującym