Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
// Pobieranie danych o aukcji z MYSQL na podstawie zmiennych
if(isset($_GET['o']))
{ $id_forSql = $_GET['o'];}else{$id_forSql = $_GET['l']; }
$q = "SELECT * FROM `allegro_auctions` WHERE `id`='".$id_forSql."'";
$r = mysql_query($q);
$row = mysql_fetch_assoc($r);
Nie znam się na php, dlatego jeśli podałem niekompletne dane, proszę nie atakować.
Nie chodziło mi o to byś pokazał czy masz dobre tabele w bazie. jak wejdziesz w panel zarządzania bazą danych to musisz mieć tabele do których się odwołujesz w poprzednim kodzie.
falco91 pisze:Nie mam nic w bazie, tylko tyle co go założyłem. Sam potrafiłem tylko zmienić plik config, dane do logowania..
No i masz rozwiązanie. Musisz stworzyć tabele w bazie takie jakie wykorzystujesz w skrypcie najprościej zrobisz to logując się do panelu i ręcznie w bazie dodając tabele.
Dokładnie zrób tak jak napisał @rafaelk jeśli nie masz pliku z poleceniami SQL to zajrzyj do tego poradnika tam jest mniej więcej opisane jak to zrobić. Jeśli nie wiesz jaką tabelę stworzyć to zobacz w kod tam masz wszystko napisane. Tak samo z wartościami w tabele. Będę miał większą satysfakcje jak Cię nakieruje i sam sobie to zrobisz niż jak mi zapłacisz za zrobienie tego
Dzisiaj znalazłem dopiero czas, żeby się tym zając i wyłożyłem się na tworzeniu table, jest tam mnóstwo pól do wypełnienia i zupełnie nie orientuję się jak to zrobić. Proszę odezwać się na PW, ile by to kosztowało, skrypt, ma mało plików.