Proszę o uwagi

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
l-web
Kontakt:

Proszę o uwagi

Post autor: l-web »

Ciągle zmieniam layout. To już 5 lub 6. Wciąż mi coś nie pasuje i nie mogę skończyć pracy.
Chciałbym, żeby to pochłaniające czas hobby zaczęło przynosić jakieś korzyści.
Koniec gadania...pora na krytykę.

l-web.pl
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Re: Proszę o uwagi

Post autor: Yay Gree »

Większość jest ok.

Moje uwagi to:
:arrow: logo - symbol, czcionka i barwa powinny być identyfikowalne z firma i jej celami, oraz tym czym się zajmuje. Dodatkowo nie powinno być nacechowane negatywnie (L-ŁEB!!!) + favicona wskazująca na naukę jazdy? - to są komunikaty wysyłane do odbiorcy, a nie wiem czy to chcesz wysłać :)

:arrow: Dodatkowo uważam, że na stronie brak ilustracji, rysunków czy zdjęć, tak aby pasowały one do siebie. Polecam jakiegoś płatnego Stocka ("śmieci włożysz, śmieci wyjmiesz" - a skoro to twoja pasja to dlaczego by na tym nie zarobić)

:arrow: Strona tytułowa powinna być obfitsza w kolor, nie tylko po najechaniu na odpowiednie elementy. Mówię tutaj również o odcieniach. Poprzez zróżnicowanie kolorystyki i tonacji uzyskasz głębię i przestrzeń na stronie. Ponadto konsekwentniej realizuj przypisanie konkretnych barw do reprezentowanych przez nie treści.

Pozdrawiam
Kuba
l-web
Kontakt:

@Yay Gree
Dzięki za uwagi :)

Męczarni ciąg dalszy. Ostatnio znowu do niej usiadłem i trochę pozmieniałem. Zakładam, że już lepiej. Jeszcze ten favicon mi został, ale to już wieczorem.

Pytanie, czy ten obrazek nie za bardzo daje po oczach? Miał przykuwać uwagę i to zapewne robi, ale chyba trochę za ostry jest.
www.skrypty.pro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: www.skrypty.pro »

Mi się podoba. Faktycznie obrazek przykuwa wzrok i nie daje za bardzo po oczach to tylko moja opinia i inni mogą myśleć inaczej. Tak się teraz zastanawiam czy ta zmiana kolorów nie jest trochę przebajerowana.
l-web
Kontakt:

To już chyba będzie 7 layout strony. A w zasadzie 8, lecz poprzedni nie został nawet wdrożony. Najwyższa pora skończyć z tymi zmianami.
ODPOWIEDZ