Wielkość filmu, a szybkość otwierania się strony

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.
arrekk88

Wielkość filmu, a szybkość otwierania się strony

Post autor: arrekk88 »

Witam,
mam takie pytanie, filmiki zajmują średnio 120-180mb, mam zamiar wrzucić je na youtube, a później dodać link, na moją stronę i z niej użytkownicy będą mogli oglądać ów filmy. Czy serwer strony musi być dość mocny, żeby filmiki otwierały się poprawnie ? A może lepiej zmniejszyć wagę filmików, a później dodać do youtube, są w formacie mpg, zmieniałem rozmiar w VirtualDubMod, ale on obcina część ekranu po prawej stronie, zna ktoś lepszy (czyt. prostszy) program do zmniejszania wielkości plików mpg?

Pozdrawiam
www.skrypty.pro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Wielkość filmu, a szybkość otwierania się strony

Post autor: www.skrypty.pro »

Moim zdaniem nie powinno to obciążać znacznie twojej strony ponieważ tym zajmuje się youtube i to z niego idzie transfer na twój film. Co do programu to nie wiem czy on istnieje ale kiedyś był taki bardzo prosty ale za razem tak rozbudowany przez wtyczki że można było dużo zrobić a nazywał się VirtualDub
roiwew

Post autor: roiwew »

Wszystko też zależy jak długi jest ten filmik, jeśli ktoś ma łącze np 512kb/s to może ściągać max 64KB/s czyli żeby szło płynnie 30 minutowy film nie powinien ważyć więcej jak 100MB. Zakładając że będzie miał pełny transfer.
www.skrypty.pro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: www.skrypty.pro »

no tak przy takim łączu to będzie długo to ciągnąć ale przecież użytkownik nie musi otwierać filmu za każdym razem
ODPOWIEDZ