Problem z przejściem zdjęć w flash

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
sebacmp

Problem z przejściem zdjęć w flash

Post autor: sebacmp »

Witam
Moje doświadczenie z flashem jest prawie zerowe.Muszę zrobić coś takiego http://algorytmy.pl/?id=510 chodzi o przejście zdjęć.Niby wszystko mam tak jak trzeba jednak gdy włanczam animację wyświetla się jedno zdjęcie i stoi.Pewnie błąd jest mały ale moje doświadczenie jest zbyt małe zeby go zlokalizować.Spędziłem juz ok. 7 godzin przy tym więc bardzo proszę o pomoc. Z tego co wiem nie mogę tu załączyć tego pliku może gdyby ktoś mi chciał pomóc wysłałbym mu go na maila?
proszę o pomoc
TrueSign
Kontakt:

Re: Problem z przejściem zdjęć w flash

Post autor: TrueSign »

Mozesz puscic mi na maila a zobacze co da sie zrobic.
Ale doradzam jednak samemu probowac bo to najbardzej efektywna forma nauki. I krok po kroku, nie caly projekt naraz. Napisz moze dokladnie co zrobiles i co potrzebujesz dokladnie osiagnac a wiecej osób ci pomoze. Pozdrawiam
flaksonik

Post autor: flaksonik »

Cześć
Podpinam się do tematu, ma ktoś tutoriala jak to zrobić?
www.skrypty.pro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: www.skrypty.pro »

Może się mylę ale czy nie wystarczy poustawiać przezroczystości (alpha) pierwszy obrazek stopniowo więcej drugi stopniowo mniej a potem pętla gotoAndPlay do pierwszego obrazka i gotowe?
ODPOWIEDZ