Chciałbym prosic o ocenę tego layoutu do wordpress.
Nadaje sie do czegokolwiek ;] ?
http://img405.imageshack.us/img405/1639/indexcb.jpg
[Blog] Layout wordpress
Re: [Blog] Layout wordpress
Jeśli to są Twoje początki w projektowaniu grafiki pod Wordpress, a potem będziesz chciał to zakodować, to myślę, że jest to całkiem niezłe.
Natomiast, jeśli już się trochę zajmujesz grafiką i na poważnie myślisz o tworzeniu szablonów pod Wordpress, to tym rynku nie zawojujesz :]
To jest standardowy układ, bez niczego co byłoby ciekawe.
Prosty layout dla początkującego, by ćwiczyć.
Natomiast, jeśli już się trochę zajmujesz grafiką i na poważnie myślisz o tworzeniu szablonów pod Wordpress, to tym rynku nie zawojujesz :]
To jest standardowy układ, bez niczego co byłoby ciekawe.
Prosty layout dla początkującego, by ćwiczyć.
Dzięki za szybki feedback.
To jest mój pierwszy wordpress layout. Jest faktycznie mocno standardowy, ale założenie było takie
Planuję uruchomic na tym layoucie bloga, w przyszłości będę jeszcze nad nim pracował. To na razie taki poligon doświadczalny.
Czy mógłbyś podac mi link(i) do jakiś ciekawych szablonów wordpress, z których możnaby zaczerpnąc inspiracji i dowiedziec się czegoś więcej?
To jest mój pierwszy wordpress layout. Jest faktycznie mocno standardowy, ale założenie było takie
Czy mógłbyś podac mi link(i) do jakiś ciekawych szablonów wordpress, z których możnaby zaczerpnąc inspiracji i dowiedziec się czegoś więcej?
Co mogłoby byc "ciekawe"?To jest standardowy układ, bez niczego co byłoby ciekawe.
Pod pojęciem "ciekawe" rozumiem, że układ jest niestandardowy, ma dobrze zaprojektowaną typografię i dobrze dobrane kolory. Nie mówię tutaj o jakichś niesamowitych grafikach.
Dzięki za rady.
Jeśli masz jakieś źródła, z których można się na ten temat czegoś dowiedziec to byłbym wdzięczny (znam stronę taat jeśli chodzi o typografię). Wydawało mi się, że typografia na stronie jest przemyślana (nie robiłem tego na łapu-capu). Jeśli chodzi o kolory, to faktycznie nie używałem żadnej zasady doboru barw, ale mam wrażenie, że mniej więcej do siebie pasują. Zawsze mogę to zmodyfikowac jeśli byś coś mi podpowiedział.
ps. Coś źle działa mi Twoje portfolio, ten suwak nie chodzi tak jak powinien.
pozdrawiam
Jeśli masz jakieś źródła, z których można się na ten temat czegoś dowiedziec to byłbym wdzięczny (znam stronę taat jeśli chodzi o typografię). Wydawało mi się, że typografia na stronie jest przemyślana (nie robiłem tego na łapu-capu). Jeśli chodzi o kolory, to faktycznie nie używałem żadnej zasady doboru barw, ale mam wrażenie, że mniej więcej do siebie pasują. Zawsze mogę to zmodyfikowac jeśli byś coś mi podpowiedział.
ps. Coś źle działa mi Twoje portfolio, ten suwak nie chodzi tak jak powinien.
pozdrawiam
Jeśli chodzi o typografię, to wyznaję zasadę, że czcionka typu serif jest tylko do nagłówków lub cytatów, a czcionka typu sans-serif jest dla wszelkiego tekstu innego.
Pomyśl o jakimś gridzie i whitespace na swoim blogu.
Co do mojego portfolio i suwaka, to problem jest mi znany, ale jak to się mówi: "Szewc bez butów chodzi", brakuje mi czasu by to dokończyć w 100%, a chcę mieć wszystko samemu mieć zrobione.
Pomyśl o jakimś gridzie i whitespace na swoim blogu.
Co do mojego portfolio i suwaka, to problem jest mi znany, ale jak to się mówi: "Szewc bez butów chodzi", brakuje mi czasu by to dokończyć w 100%, a chcę mieć wszystko samemu mieć zrobione.
Na przykład 960gs? To początkowo było robione z myślą o tym gridzie.sunpietro pisze: Pomyśl o jakimś gridzie i whitespace na swoim blogu.
Whitespace - rozumiem, że masz na myśli dodanie trochę powietrza tu i ówdzie.