Podmiana treści

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
Widmo

Podmiana treści

Post autor: Widmo »

Witam,
Istnieje jakiś skrypt, który pozwalałby na podmianę treści w pliku html/php na serwerze po wypełnieniu formularza? Ewentualnie coś z użyciem bazy danych.
Powiedzmy przykładowo, że mam box z linkiem i opisem:

Kod: Zaznacz cały

Nowy serwis - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut, nonummy malesuada, arcu iaculis ante, varius nec, aliquam ut, tempus malesuada.
Wchodzę na stronę z formularzem w którym są 3 pola do wypełnienia:
1) Adres strony - wpisuję: http://www.spoko-strona.pl.com
2) Nazwa strony - wpisuję: Link do fajnej strony
3) Opis - wpisuję: Wejdźcie na tą stronę bo jest fajna, znajdziecie tutaj dużo pierdół.
Po wypełnieniu formularza wysyłam go i teraz treść, która widnieje w tym box'ie została zmieniona na to co wysłałem. I wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

Link do fajnej strony - Wejdźcie na tą stronę bo jest fajna, znajdziecie tutaj dużo pierdół.
Mam nadzieję, że w jakiś sposób da się coś takiego stworzyć, będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam!
zakręcony
Nowy
Nowy

Re: Podmiana treści

Post autor: zakręcony »

poszukaj skryptów shoutboxa

ewentualnie jakiejś prostej księgi gości, którą będziesz mógł do tego zaadoptować

możesz też poszukac czegoś pod hasełkiem: wygryzanko ;)
ODPOWIEDZ