[Skrypt PHP] Problem z linkiem aktywacyjnym

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
CezaryB

[Skrypt PHP] Problem z linkiem aktywacyjnym

Post autor: CezaryB »

Witam,

na wstępie proszę o wyrozumiałeś, gdyż jestem początkującym webmasterem i nie mogę porównywać się nawet w 1% do niektórych użytkowników na tym forum.

Prowadzę własną działalność gospodarczą i jakiś czas temu zdecydowałem, ze sam napiszę stronę swojej firmy.

http://www.pitstop.waw.pl

Stronę budowałem sam z poradnika internetowego, nie jest to szczyt ale co jakiś czas dodaje nowe fascynujące mnie elementy :roll:

Postanowiłem umieścić na swojej stronie Newsletter.
Zainstalowałem gotowca na serwerze itd.

Problem pojawia się gdy klient po wpisaniu swojego maila w NL otrzymuje drogą elektroniczną link potwierdzający.
Po kliknięciu na link wyskakuje komunikat, ze URL nie został znaleziony na serwerze???

Gdzie mogłem popełnić błąd?

Próbowałem z tym walczyć, ale zabrakło mi najwyraźniej wiedzy.

Zrobiłem CHMOD list.txt oraz archiwów, wszystko zgodnie z instrukcją która była w katalogu skryptu (chyba)

Link do skryptu: http://skrypty.webpc.pl/pokaz667.html

Bardzo proszę was o pomoc.

Pozdrawiam CB
murek
Kontakt:

Re: [Skrypt PHP] Problem z linkiem aktywacyjnym

Post autor: murek »

Chyba już działa. Albo podałem takiego maila , który nie psuje URL.

Jakie adresy podawałeś ?
CezaryB

Re: [Skrypt PHP] Problem z linkiem aktywacyjnym

Post autor: CezaryB »

Hej,

w miejscu w którym miałem podać URL podałem adres strony na której umieszczony jest newsletter (www.pitstop.waw.pl)

Ostatnio walczyłem z tym i wydaje się że wszystko działała, jednak adresy nie są dodawane do bazy.

Oczywiście wyskakuje komunikat, że wszystko został dodane i dziękujemy i dupa :wink:

Umieściłeś ten skrypt u siebie i wszystko działa?

Pozdrawiam
Czarek
ODPOWIEDZ