Proszę o ocenę obiektywną mojej strony : http://miecielica.cba.pl.
Proszę również o zaproponowanie nowych elementów , które chcielibyście zobaczyć .
Galeria Obrazów - Do Oceny
-
rafalfilipkowski
- Nowy

Re: Galeria Obrazów - Do Oceny
Witaj
Na wstępie, to chciałbym powiedzieć byś szybko usunął efekt migającego napisu, bardzo rozprasza uwagę, od razu naszły mnie chęci zamknięcia karty, ale pomyślałem, że zobaczę dalej i napiszę co nie co byś nie kaleczył sieci. Na IE6 całkiem strona się wali, źle się wyświetla i wyskakują jeszcze jakieś błędy chyba z JS. Validator wyświetla wiele błędów, czyli to normalne, że strona co na niektórych przeglądarkach nie będzie dobrze wyświetlana. Nie możesz mieć trzy razy w tagu keywords nazwiska, moim zdaniem metatagi GOOGLEBOT, revisit-after, Identifier-url, distribution są zbędne, ikonkę najlepiej ustaw w taki sposób:Co do CSS to zapraszam do lektury, niby coś tam znasz się na nim, niby nie. Więc Twój zapis
Na górze nie powinno być napisu nawigacja: tylko znajdujesz się: lub coś w tym rodzaju. Menu kiepskie, te podkreślenia po najechaniu to prawie ich nie widać, więc nie ma sensu stosować. Ludzie są przyzwyczajeni klikać na fotografie a nie na lupę obok, zrób także odnośnik od fotografii. Żadne zdjęcie nie opisane, brak tekstu o autorze, szata niespójna, faviconka nie pasuje do strony, stosowałeś XHTML i jak to wyszło że masz dalej dużo kodu HTML to nie wiem. Nie polecam tak na wierzchu pisać adresu e-mail, najlepiej to napisać w sposób, np.: nazwa(at)sasas.pl albo wstawić formularz z tokenem graficznym, oczywiście po to się to robi by roboty od spamu nie dorwały się do niego.
Popatrz troszkę na inne strony, może zmodyfikuj jakieś szablony XHTML. Poczytaj tutaj o niektórych rozwiązaniach menu css, tutaj także zajżyj, a tutaj masz optymizator CSS.
No nie wiem co by jeszcze napisać, można by było pisać i pisać, ale przecież to Ty masz zrobić stronę, a nie ja.
Pozdrawiam
Rafał
Na wstępie, to chciałbym powiedzieć byś szybko usunął efekt migającego napisu, bardzo rozprasza uwagę, od razu naszły mnie chęci zamknięcia karty, ale pomyślałem, że zobaczę dalej i napiszę co nie co byś nie kaleczył sieci. Na IE6 całkiem strona się wali, źle się wyświetla i wyskakują jeszcze jakieś błędy chyba z JS. Validator wyświetla wiele błędów, czyli to normalne, że strona co na niektórych przeglądarkach nie będzie dobrze wyświetlana. Nie możesz mieć trzy razy w tagu keywords nazwiska, moim zdaniem metatagi GOOGLEBOT, revisit-after, Identifier-url, distribution są zbędne, ikonkę najlepiej ustaw w taki sposób:
Kod: Zaznacz cały
<link rel="shortcut icon" href="http://miecielica.cba.pl/images/logo.ico" type="image/x-icon">...pozostawię bez komentarza.        
Na górze nie powinno być napisu nawigacja: tylko znajdujesz się: lub coś w tym rodzaju. Menu kiepskie, te podkreślenia po najechaniu to prawie ich nie widać, więc nie ma sensu stosować. Ludzie są przyzwyczajeni klikać na fotografie a nie na lupę obok, zrób także odnośnik od fotografii. Żadne zdjęcie nie opisane, brak tekstu o autorze, szata niespójna, faviconka nie pasuje do strony, stosowałeś XHTML i jak to wyszło że masz dalej dużo kodu HTML to nie wiem. Nie polecam tak na wierzchu pisać adresu e-mail, najlepiej to napisać w sposób, np.: nazwa(at)sasas.pl albo wstawić formularz z tokenem graficznym, oczywiście po to się to robi by roboty od spamu nie dorwały się do niego.
Popatrz troszkę na inne strony, może zmodyfikuj jakieś szablony XHTML. Poczytaj tutaj o niektórych rozwiązaniach menu css, tutaj także zajżyj, a tutaj masz optymizator CSS.
No nie wiem co by jeszcze napisać, można by było pisać i pisać, ale przecież to Ty masz zrobić stronę, a nie ja.
Pozdrawiam
Rafał
Dzięki za wskazanie błędów , jestem początkujący , więc nie robię tego tak dobrze. Skorzystam z twoich rad. I jeszcze raz dzięki za fatygę , że tak dokładnie wypisałeś te błędy.
-
rafalfilipkowski
- Nowy

Nie ma za co. To że jesteś początkujący, nie trzeba pisać. Troszkę poducz się tego i tamtego, podpatrz strony i będzie oki, nie jeden webmaster, który dzisiaj nazywa się profesjonalistą zaczynał tak jak Ty 
Poducz się trochę, zobacz jak wyglądają profesjonalne strony
Usuń ten migający napis
i będzie dobrze.