Programy FTP

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
Boxa
Kontakt:

Programy FTP

Post autor: Boxa »

Jakich uzywacie programów FTP i jaki mogli byście mi polecić.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Re: Programy FTP

Post autor: Bartosz Olszewski »

Używałem CuteFTP (ale miałem z nim problemy róznego rodzaju) typu: nie mógł nawiązać połączenia (dość często) i BulletFTP - z nim nie miałem żadnych problem prócz wersji 30-dniowej :wink: ale to też się szybko rozwiązało :) Nie wiem czemu ale BulletFTP szybciej szło mi wrzucanie plików na serwer dla kolegi. Było to około 30 mp3, 1 filmik, 500 dokumentów doc i pdf i zajęło mi to wszystko około 1 godziny. Wgrałem wtedy około 230MB. Więc polecam Ci BulletFTP zamiast CuteFTP.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

ja polecam win Commander, który ma wszytko to, co FTP'owicz powinien posiadać i jest przyjemny w użyciu, po szczegóły zapraszam do Warsztatu:

http://www.webinside.pl/warsztat/27
Cyberchild
Kontakt:

Post autor: Cyberchild »

jeśli sporadycznie używasz ftp, to wystarczy przeglądarka - do samego wrzucania i usuwania plików jest wystarczajaca
Narzil
Nowy
Nowy

Post autor: Narzil »

Ja też używam Win Commander'a. Łatwy w obsłudze i ma to co potrzebne do wrzucenia strony na serwer.
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mayhen »

Flash FXP - ma najwięcej opcji, przydatny do tagowania, możliwe odpalanie skryptów.

nawet znalazłem jego opis przed momentem:
http://www.tvtom.pl/tom/pages/por_flashfxp.htm
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Windows Commander i Total Commander (praktycznie to samo)
MASTERNET

Post autor: MASTERNET »

Bartosz Olszewski pisze:Używałem CuteFTP (ale miałem z nim problemy róznego rodzaju) typu: nie mógł nawiązać połączenia (dość często) i BulletFTP - z nim nie miałem żadnych problem prócz wersji 30-dniowej :wink: ale to też się szybko rozwiązało :) Nie wiem czemu ale BulletFTP szybciej szło mi wrzucanie plików na serwer dla kolegi. Było to około 30 mp3, 1 filmik, 500 dokumentów doc i pdf i zajęło mi to wszystko około 1 godziny. Wgrałem wtedy około 230MB. Więc polecam Ci BulletFTP zamiast CuteFTP.

a czy mozesz mi przeslac mi adres tej stronki
ODPOWIEDZ