Newsletter e-mail w html

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
bleem
Nowy
Nowy

Newsletter e-mail w html

Post autor: bleem »

Witam, mam pytanie. Chciałbym rozsyłać prosty newsletter html. Będą to głównie pocięte w Photoshopie obrazki. Chcę to zrobić w html dlatego aby podlinkować obrazki pod swój serwer - żeby obrazki nie były wysyłane w mailu ale ściągały się dopiero po jego otwarciu. Zrobiłem odpowiedni obrazek, pociąłem go na części (Photoshop) i wyedytowałem w html tak że linki do obrazków są z mojego serwera. Przy testach "na dysku" wszystko chodzi jak trzeba, dokument ładuje obrazki po otwarciu reklamy. Kłopoty zaczynają się jak próbuję to wysłać klientem e-mail (Thunderbird). Gdy wklejam specjalnie kod html (jest tam taka opcja) niby wszystko ładuje się do maila ale jak go próbuję wysłać to program dołącza wszystkie obrazki do maila. Nie wiem co się dzieje, czy ktoś miał podobny problem albo wie co robię nie tak?
ODPOWIEDZ