PHP uruchamianie aplikacji
-
tw22
PHP uruchamianie aplikacji
Mam pytanie. Czy jest możliwość aby skryptem PHP uruchomić aplikacje znajdującą się na dysku przeglądającego stronę?
Re: PHP uruchamianie aplikacji
Jak chcesz się takich rzeczy nauczyć to zdobądź tą wiedzę sam. Nikt się nią z Tobą nie podzieli.
-
tw22
Z kąś muszę się przecierz dowiedzieć. W google szukałem i nic dlatego tutaj piszę.
Widzę, że chcesz się pobawić w crackera
Zadałeś sześć pytań dotyczących kwestii bezpieczeństwa. Chciałbyś bez wiedzy użytkownika zapisać mu plik na dysku i go uruchomić. Gdyby ot tak po prostu technologie webowe na to pozwalały to podłączenie do netu równałoby się utracie danych albo uszkodzeniu komputera.
Poza tym nie znam żadnego crackera który próbował by się uczyć tak jak Ty i coś z tego wiedzieć. Znam dwóch dobrych (choć oni to raczej hakerzy bo szkody nikomu nie robią) ale to samouki. Wiedza jest gdzieś tam, trzeba ją tylko odnaleźć i wątpię by ktoś Ci w tym pomógł 
-
tw22
Wiem że tak można zrobić ale nie znam się aż tak dobrze w PHP czy JS. Najlepszym sposobem byłoby stworzenie aplikacji FLASH zamieszczenie i jej na stronie lecz nie do końca wiem jak. Cały czas bawię się w delphi i napisałem trzy hackerskie "programiki" i chciałbym zwiększyć ich wydajność rozpowszechniania o internet.
We Flashu tego nie zrobisz, zbyt dobrze Adobe dba o swoje produkty żeby początkujący cracker zdołał się przebić przez zabezpieczenia, nie wspomnę o znalezieniu luki do przeprowadzenia ataku.
Zastanawia mnie czy naprawdę myślisz, że ktokolwiek tutaj chciałby Tobie w tym pomóc? Zastanów się kto, posiadając nawet taką wiedzę, podzieliłby się nią z nieznajomym w dodatku na forum publicznym. Pomyśl logicznie.tw22 pisze:i chciałbym zwiększyć ich wydajność rozpowszechniania o Internet.
Pewnie naoglądał się filmów o hakerach terroryzujących świat, z kolorowymi ekranikami, danymi w postaci trójwymiarowych świecidełek i strasznych smoków ich broniących albo czegoś równie głupiego.
Najpierw skończ gimnazjum, potem zastanów się nad dobrym liceum
Najpierw skończ gimnazjum, potem zastanów się nad dobrym liceum
-
htmlowiecii
- Nowy

Nawet jeśli ktoś wie to Ci tu nie napisze!!!
Poszukaj forum dla hakerów jeśli bardzo Ci na tym zależy.
Poszukaj forum dla hakerów jeśli bardzo Ci na tym zależy.
Jak lubisz takie fantazje to polecam książkę pt. Pamiętniki Hakerów
Co do tego forum hakerskiego to na pewno by Ci nie pomogli.
Oni dzielą się tylko między sobą takimi tajemnicami a stronkę też byś miał dosyć podejrzaną.
Dobra już nie piszmy bo chłopak się zdenerwuje i zaatakuje nasze kompy.
Pozdrawiam serdecznie i ogólnie mówiąc nie jesteś w stanie tego wykombinować
Co do tego forum hakerskiego to na pewno by Ci nie pomogli.
Oni dzielą się tylko między sobą takimi tajemnicami a stronkę też byś miał dosyć podejrzaną.
Dobra już nie piszmy bo chłopak się zdenerwuje i zaatakuje nasze kompy.
Pozdrawiam serdecznie i ogólnie mówiąc nie jesteś w stanie tego wykombinować
tw22 zejdź na ziemię i zacznij czytać podstawowe publikacje jak manual danego języka, a znajdziesz w nich dużo odpowiedzi na twoje pytania!
A ewentualne próby cracku zaczynaj od 127.0.0.1 dla treningu. Jednemu znajomemu się udało 
I radzę sobie załatwić czarną listę serwerów. Pełny skan niektórych IP może okazać się nietrudny jak każdy inny ale nieciekawy w skutkach czasami
I radzę sobie załatwić czarną listę serwerów. Pełny skan niektórych IP może okazać się nietrudny jak każdy inny ale nieciekawy w skutkach czasami