PHP uruchamianie aplikacji

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
tw22

PHP uruchamianie aplikacji

Post autor: tw22 »

Mam pytanie. Czy jest możliwość aby skryptem PHP uruchomić aplikacje znajdującą się na dysku przeglądającego stronę?
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: PHP uruchamianie aplikacji

Post autor: gorylek »

Jak chcesz się takich rzeczy nauczyć to zdobądź tą wiedzę sam. Nikt się nią z Tobą nie podzieli.
tw22

Z kąś muszę się przecierz dowiedzieć. W google szukałem i nic dlatego tutaj piszę.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Widzę, że chcesz się pobawić w crackera :) Zadałeś sześć pytań dotyczących kwestii bezpieczeństwa. Chciałbyś bez wiedzy użytkownika zapisać mu plik na dysku i go uruchomić. Gdyby ot tak po prostu technologie webowe na to pozwalały to podłączenie do netu równałoby się utracie danych albo uszkodzeniu komputera.
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Poza tym nie znam żadnego crackera który próbował by się uczyć tak jak Ty i coś z tego wiedzieć. Znam dwóch dobrych (choć oni to raczej hakerzy bo szkody nikomu nie robią) ale to samouki. Wiedza jest gdzieś tam, trzeba ją tylko odnaleźć i wątpię by ktoś Ci w tym pomógł :P
tw22

Wiem że tak można zrobić ale nie znam się aż tak dobrze w PHP czy JS. Najlepszym sposobem byłoby stworzenie aplikacji FLASH zamieszczenie i jej na stronie lecz nie do końca wiem jak. Cały czas bawię się w delphi i napisałem trzy hackerskie "programiki" i chciałbym zwiększyć ich wydajność rozpowszechniania o internet.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

We Flashu tego nie zrobisz, zbyt dobrze Adobe dba o swoje produkty żeby początkujący cracker zdołał się przebić przez zabezpieczenia, nie wspomnę o znalezieniu luki do przeprowadzenia ataku.
tw22 pisze:i chciałbym zwiększyć ich wydajność rozpowszechniania o Internet.
Zastanawia mnie czy naprawdę myślisz, że ktokolwiek tutaj chciałby Tobie w tym pomóc? Zastanów się kto, posiadając nawet taką wiedzę, podzieliłby się nią z nieznajomym w dodatku na forum publicznym. Pomyśl logicznie.
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Pewnie naoglądał się filmów o hakerach terroryzujących świat, z kolorowymi ekranikami, danymi w postaci trójwymiarowych świecidełek i strasznych smoków ich broniących albo czegoś równie głupiego.

Najpierw skończ gimnazjum, potem zastanów się nad dobrym liceum
htmlowiecii
Nowy
Nowy

Post autor: htmlowiecii »

Nawet jeśli ktoś wie to Ci tu nie napisze!!!
Poszukaj forum dla hakerów jeśli bardzo Ci na tym zależy.
ardziej
Moderator
Kontakt:

Post autor: ardziej »

Jak lubisz takie fantazje to polecam książkę pt. Pamiętniki Hakerów
Co do tego forum hakerskiego to na pewno by Ci nie pomogli.
Oni dzielą się tylko między sobą takimi tajemnicami a stronkę też byś miał dosyć podejrzaną.
Dobra już nie piszmy bo chłopak się zdenerwuje i zaatakuje nasze kompy.
Pozdrawiam serdecznie i ogólnie mówiąc nie jesteś w stanie tego wykombinować
SzamanGN
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: SzamanGN »

tw22 zejdź na ziemię i zacznij czytać podstawowe publikacje jak manual danego języka, a znajdziesz w nich dużo odpowiedzi na twoje pytania!
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

A ewentualne próby cracku zaczynaj od 127.0.0.1 dla treningu. Jednemu znajomemu się udało :-)
I radzę sobie załatwić czarną listę serwerów. Pełny skan niektórych IP może okazać się nietrudny jak każdy inny ale nieciekawy w skutkach czasami :-)
ODPOWIEDZ