Technika tworzenia stron www

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
psychol1986
Nowy
Nowy

Technika tworzenia stron www

Post autor: psychol1986 »

Witam mam pytanie może banalne ale chciałbym poznać wasza opinię jaka jest najlepsza metoda na stworzenie strony w flashu? czy lepiej jest każdą podstronę umieścić w osobnym pliku swf? czy lepiej jest umiescici wszystko w jednym pliku swf?
htmlowiecii
Nowy
Nowy

Re: Technika tworzenia stron www

Post autor: htmlowiecii »

Flashem się nigdy nie zajmowałem ale podejrzewam, że 1podstrona - 1plik będzie lepsze, gdyż jak będzie się długo ładować (a kilkanaście podstron naraz może) może zniechęcić internautę a tak strona główna szybciutko się załaduje i potem będzie trzeba czekać na podstrony(też chwilkę)
muniek85

Post autor: muniek85 »

jesli jakies ultra ciezkie swfy to osobno, ale jesli tak wzglednie do kilku mb to w jednym i fajny preloader zrobic i tyle.
ardziej
Moderator
Kontakt:

Post autor: ardziej »

Plusy za pojedyncze podstrony:
-szybkość wczytywania
-(możliwe) długie załadowanie(każdej podstrony)
Plusy za jeden plik .swf:
-mniejsze problemy z nawigacją strony
-praktycznie tyle ile podstron tyle razy więcej roboty
-brak denerwującego czekania na szczególne podstrony
-możliwość klonowania obiektów
Zależy od rozmiaru strony myślę że nie powinno być problemów nawet z 2mb stroną w jednym pliku
Szybki i solidny serwer i będzie git
Trzeba się rozwijać jak w Korei (powoli wżycie wkracza internet 1GB's) tak jeden giga
Niestety u nas 1 Megabajt to standard
:?
Soanvig

Post autor: Soanvig »

OOO od kiedy mamy internet w bajtach? Chyba bitach a tak to przez małe "b". Bo wątpię żeby w Korei mieli pobieranie 1GB na sekundę :) A przypominam że 8 bitów to bajt
sunpietro
Kontakt:

Post autor: sunpietro »

wydaje mi się, że jednak opcja strony w jednym flashu jest warta polecenia w przypadku interaktywnych wizytówek, które pobierają dane za pomocą XML. Dzięki temu strona nie musi dużo ważyć, a będzie miała to co potrzeba. We flashu znajdzie się właściwie tylko sam design i skrypty wczytujące dane do strony.
ODPOWIEDZ