[www] divinepixels.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
muniek85

[www] divinepixels.pl

Post autor: muniek85 »

Cześć.

http://www.divinepixels.pl

Staram sie jeszcze udoskonalić stronkę - miedzy innymi w "todo" mam zmienić kod poruszania sie moich "pixeli"-obiektów wzgledem myszy tak by był tam easing zamiast bezwzglednego przemieszczania.

Aczkolwiek póki co grunt mi sie pod nogami pali więc wrzucam online taką jaka jest. Chetnie uslysze uwagi i opinie jak i ewentualne bugi i problemy techniczne ze stroną.

Bardzo proszę o opinie na temat performance całości oraz krótką specyfikacje jak typ procesora oraz rozdzielczość.

pozdrawiam
Muniek
Regulus
Nowy
Nowy

Re: [www] divinepixels.pl

Post autor: Regulus »

Pomysł ogólnie bardzo fajny delikatnie przyjaźnie, ale są pewne ale...
1. przede wszystkim dźwięk onLoad( ); na to jestem czuły, (piszę jako użytkownik), powinien być na życzenie użytkownika, który w tym czasie, jak wchodzi na Twoją stronę, może słuchać np: radia internetowego... i taki atakujący niespodziewany dźwięk cholernie irytuje,
2. brak DOCTYPE w źródle kodu.

Poza tym fajnie.

R.
Papciu
Kontakt:

Post autor: Papciu »

całkiem spoko się to prezentuje, ale typografia menu jakoś mi nie podchodzi. co do flasha, wszystko jest w porządku, nie wiem jak z dźwiękiem, gdyż mam wyłączone głośniki. jedyny co bym poprawił to kwestia graficzna, reszta wygląda naprawdę spoko.
bartekastro

Graficznie fajnie, ale ...

Post autor: bartekastro »

Graficznie strona bardzo ładna, ale też razi mnie dźwięk przy ładowaniu strony (nie powinien odtwarzać się automatycznie, przed chwilą słuchałem muzyki na komputerze i już mi to przeszkodziło).

Nie podoba mi się przesuwanie okna podczas ruszania myszką, jest to trochę mylące i irytujące i też czcionka się przy tym rozmywa (drobny ruch myszy wprawia w ruch okno - nie da się tak czytać). Chociaż przyznam, że fajny bajer.
Bardziej by mi odpowiadało złapanie za górną belkę i przesuwanie tak jak ze zwykłymi oknami.

Przeglądarka Firefox pod WinXP, - wszystko razem z Flash zaktualizowane do najnowszej wersji.
Procesor Core2Duo T5500,
Rozdzieloczość 1280x1024,
rtofvnt
Kontakt:

Post autor: rtofvnt »

Dołączam się do uwag mojego poprzednika ... troche to wkurzające te trzęsące się kwadraty przy każdym ruchu myszą.

iMac, 24'', 1680 x 1050, Firefox
ODPOWIEDZ