Graficzny licznik odwiedzin

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.
maszmyt

Graficzny licznik odwiedzin

Post autor: maszmyt »

Z góry dziękuję wszystkim za czas poświęcony na przeczytanie tego pytania

Czy wiecie gdzie znajdę graficzny licznik odwiedzin ale z możliwością załadowania własnej grafiki?Kiedyś pewien serwis miał taką usługę ale po roku został zamknięty.. Teraz mam taki licznik ale co 3 miesiące trzeba wysyłać płatnego smsa bo inaczej pojawiają się reklamy i co gorsza dezorganizują mi układ strony.. Nie ma opcji wykupienia na rok..
Dla tych co nie zrozumieli o co mi chodzi dołączam link do strony na której jest aktualny licznik.
http://cantate-domino.waw.pl/
maszmyt

Re: Graficzny licznik odwiedzin

Dla ścisłości dodam, że licznik teraz nie powoduje wyświetlania reklam, bo opłaciłem kolejne 3 miesiące. Ale pytanie jest wciąż aktualne - gdzie można znaleźć taki licznik z własnej grafiki za darmo, albo jak ktoś zna skrypt obsługujący taki licznik to będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam
!ans
Nowy
Nowy

Post autor: !ans »

Może lepiej samemu napisać? Wtedy możesz go idealnie dostosować do swojej strony...
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: gorylek »

Wystarczy 10 graficzek cyferek takich jak na liczniku a sam licznik to dziecinada. Kwestia jeszcze gdzie zapisuje ilość odwiedzin. Do pliku ?
maszmyt

Cyfry już są wycięte, bo ten komercyjny z nich korzysta. A licznika sam nigdy nie pisałem.. Zapisywać może do pliku. Będę wdzięczny za jakiś skrypt.
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: gorylek »

W google poszukaj pod hasłem: PHP obsługa pliku.
Jak ma działać podobny skrypt ? Kiedy użytkownik wchodzi na stronę, stworzony zostaje ciasteczko w jego przeglądarce a licznik zwiększony o 1 i zapisany do pliku.
Przy odświeżeniu strony, przejściu na podstronę itp ciasteczko zapobiega narastaniu ilości odwiedzin (nie chcemy przecież oszukiwać). Ciastko ustaw tak na jakieś 3h i po kłopocie.
Przy każdym wejściu skrypt sprawdza czy ciasteczko istnieje. Jeżeli tak nie nalicza odwiedzin, jeżeli nie to dodaje 1 i tworzy ciastko.

Sama obsługa pliku w PHP jak przeczytasz jest banalnie prosta. Zwłaszcza jeżeli miałeś do czynienia z programowaniem. Pobierasz zawartość pliku do zmiennej, dodajesz 1 i zapisujesz zmienną do pliku i tyle. Jeżeli to twój początek z PHP to chwilkę Ci to zajmie ale lepsze to niż płacić za coś co możesz mieć za darmo w 10 min.
ODPOWIEDZ