ModRewrite i Google

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
mars

ModRewrite i Google

Post autor: mars »

Mam szybkie pytanko.
Jakiś czas temu stworzyłem witrynkę i nie przykładałem do tego dużej wagi. Teraz muszę ją trochę poprawić. Niestety poprzednio nie zdefiniowałem translacji adresów url i pozycjonowałem na standardowych wyjściowych id przypisanych do treści. Uzyskałem w ten sposób PageRank 2 :lol: .
A teraz moje pytanie :
Co się teraz stanie z linkami dodanymi do katalogów przeglądarek jak zrobię translację na tej wypozycjonowanej stronie?
Wywali mnóstwo błędów że nie znalazł adresu url......id=costam czy ModRewrite działa jakoś inaczej? :roll:
Pozdrawiam
Mariusz
webdevil
Kontakt:

Re: ModRewrite i Google

Post autor: webdevil »

Ustaw przekierowanie 301 ze starych linków na nowe.
Userzy (wraz z googlebotami) zostaną przekierowani na nowe adresy a samo google zmieni w swoim indeksie stare adresy na nowe (jeśli wszystko pójdzie dobrze to nie stracisz pageranku ani pozycji).
mars

Re: ModRewrite i Google

Post autor: mars »

Dzięki wielkie.
I jeszcze jedno mnie dręczy :cry: pewnie mapę strony muszę stworzyć od nowa?? :?:
ODPOWIEDZ