HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
Witaj,
poprawny zapis to margin: 0 auto; dla elementów które mają nadaną szerokość.
Masz większy problem, na nadal bardzo popularnym IE 6 witryna wygląda okropnie. Nie wiem czy naprawi to wszystkie błędy ale większość na pewno, usuń deklaracje XML z dokumentu (pogrubiony fragment):
Validator nie powinien się pluć a niestety mimo tego standardu, IE 6 toleruje dokumenty zaczynające się bezpośrednio DOCTYPE. Każdy inny przypadek powoduje że IE cofnie się do trybu wstecznej zgodności.
Dzięki za radę z deklaracją. Z IE jest jeszcze roboty, słyszałem że jest jakiś sposób żeby IE bez problemów obsługiwał przezroczystość .png - wie ktoś coś o tym
A z największym problemem niestety po wpisaniu margin: 0 auto; dalej nie działa co całkowicie mnie dobija bo przyczyny nie widzę...
Wiem że moja sugestia może być nieco bardziej pracochłonna, ale ja odszedłbym od budowy menu na tabeli. Zamiast tego zastosowałbym listę nieuporządkowaną z elementami wyświetlanymi jako inline-block. Pod tym linkiem znajdziesz trochę informacji na ten temat:
Tu natomiast znajdziesz precyzyjne informacje o tym jak załatwić problem przezroczystości .png w IE. Osobiście polecam rozwiązanie oparte o JS, tak naprawdę mało kto wyłącza obsługę skryptów, a rozwiązanie oparte o PHP wydaje mi się "długie" .