Witam, na mojej stronie www.jj09.duu.pl w formularzu kontaktowym w lewym menu jest textarea.
Kiedy pole jest puste to:
- W FF nie ma paska przewijania
- W IE jest...
Co zrobić, żeby w IE go nie było...ale pojawiał się dopiero kiedy wpisany tekst nie będzie się mieścił w polu?
[xHTML][CSS]Pasek przewijania w textarea
-
Mateusz Bogolubow
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Re: [xHTML][CSS]Pasek przewijania w textarea
Być może pomoże reguła css z overflow;
-
jj09
- Nowy

- Kontakt:
próbowałem...lipa;/
No niestety IE ma to do siebie że ZAWSZE ma ten durny pasek przewijania w textarea. Jeżeli się go całkiem pozbędziesz to wiadomo czym to się skończy, przewijanie będzie się ograniczać do strzałki góra/dół co przy większej ilości tekstu będzie z deka irytować.
Rozwiązać można problem na 2 sposoby:
1. Wymusić pojawienie się paska na stałe w każdej przeglądarce.
2. Wystylizować pasek przewijania w IE (tylko tam się da go pokolorować) tak by pasował do stylu.
Niestety IE ma jak zwykle własne standardy i to się pewnie jeszcze długo nie zmieni.
Rozwiązać można problem na 2 sposoby:
1. Wymusić pojawienie się paska na stałe w każdej przeglądarce.
2. Wystylizować pasek przewijania w IE (tylko tam się da go pokolorować) tak by pasował do stylu.
Niestety IE ma jak zwykle własne standardy i to się pewnie jeszcze długo nie zmieni.
a nie prawda. ja ustawiłem sobie na stronie overflow-y: auto; i nie mam jakoś tegopaska w IE podobnie jak w innych przeglądarkach
-
jj09
- Nowy

- Kontakt:
o...dziękiSpanner pisze:a nie prawda. ja ustawiłem sobie na stronie overflow-y: auto; i nie mam jakoś tegopaska w IE podobnie jak w innych przeglądarkach