[poszukuje] dobry hosting na radio

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
Łukasz Świerżewski
Nowy
Nowy
Kontakt:

[poszukuje] dobry hosting na radio

Post autor: Łukasz Świerżewski »

Witam!

Poszukuję dobrej i taniej oferty hostingowej, niekoniecznie polskiej. W ramach serwera chcę, aby był a możliwość uruchomienia na nim radia internetowego, a co za tym idzie brak limitu transferu. Minimalne łącze musi wynosić 1 MB/s. Proszę wszystkich posiadających jakieś adresy spelniająccych powyższe kryteria lub inne informacje z tym związane o pomoc...

Pozdrawiam...
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [poszukuje] dobry hosting na radio

Post autor: ex »

Co do tego, aby uruchomić radio na serwerze, to chyba trzeba zainstalować jakieś oprogramowanie do niego. Właśnie z tym będzie największy kłopot, bo mało kto zgodzi się na zainstalowanie dodatkowego oprogramowania na serwerze.

Mam jedną offtopicową uwagę:

Masz koncesję na prowadzenie radia internetowego. Bo coś słyszałem, że nawet radio internetowe trzeba mieć pozwolenie.
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: raf2001 »

to jest śmieszna rzecz co mówisz EX, na radio internetowe nie trzeba mieć koncesji. Możesz zrobić se radyjko jak masz stały ip przy pomocy oprogramowani chyba firmy nullfost pt: SHOUTcast (http://www.shoutcast.com/) możesz sobie spokojnie stworzyć takie radyjko. Możesz puszczać z mp3 swoje radio, ale jeśli chcesz być "oryginalny" to niekupuj piratów tylko orginały i z nich puszczaj.
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: ex »

raf2001 pisze:to jest śmieszna rzecz co mówisz EX, na radio internetowe nie trzeba mieć koncesji. Możesz zrobić se radyjko jak masz stały ip przy pomocy oprogramowani chyba firmy nullfost pt: SHOUTcast (http://www.shoutcast.com/) możesz sobie spokojnie stworzyć takie radyjko. Możesz puszczać z mp3 swoje radio, ale jeśli chcesz być "oryginalny" to niekupuj piratów tylko orginały i z nich puszczaj.
Sam jesteś śmieszny. A co do puszczania MP3 to napewno jest to nielegalne!!!! jeśli nie masz pozwolenia. Wiem, że każdy sobie może założyć swoje "radio" ale jest chyba nielegalne. Było kiedyś o tym w telewizji (w programie Rower Błażeja).

Noi co z tego. Ale jemu chodzi o to, aby wykupić serwer WWW. A żeby móc stworzyć radio internetowe potrzebne jest oprogramowanie, które trzeba zainstalować na serwerze, a żadko, który serwer na to pozwala. Widać RAF2001, że nigdy nie wykupywałeś nigdzie płatnego konta WWW, bo na bezpłatnych to o takiej opcji można jedynie pomażyć.

MUSISZ MIEĆ POZWOLENIE NA PUSZCZANIE MUZYKI W RADIU INTERNETOWYM!!!!

PS. Skorzystaj kiedyś ze słownika
se
[/code]
Wojciech Kocjan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Wojciech Kocjan »

Mozesz zalozyc sobie radio internetowe na serwerze z shoutcastem, jednak puszczenie publicznie chronionej prawami mp3 bedzie juz nielegalne. Wowczas trzeba postarac sie o pozwolenie od Zaiksu, w przeciwnym wypadku o legalnym radiu mozna zapomniec (no chyba ze bedziemy puszczac tworcow niezaleznych).

Co do serwera - poszukaj lepiej serwerow shoutcastowych, watpie by na 'zwyklych' profilach hostingowych zainstalowano Ci odpowiednie oprogramowanie.
Łukasz Świerżewski
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Łukasz Świerżewski »

A może ktoś poleci mi jakieś serwery shoutcastowe... ?? Jesli chodzi o legalnośc to z tym nie ma problemu... Osoba, która będzie puszczać muzykę ma zezwolenie...
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Nie ręcze za te serwery bo znalazłem na Gogle...
http://www.bean-net.net/services.html
hosting4company
Kontakt:

Hmm

Post autor: hosting4company »

Lizard
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Lizard »

shella musisz miec a nie jaki serwer "shoutcastowy" :lol:
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Shell to tylko pwołaka Linuxa. Włamie sie chłopak na serwer i będzie miał shela :lol:
ODPOWIEDZ